Míg a 2020-es év egyértelműen a koronavírus okozta betegségről szólt, úgy érzem az idei esztendőben már inkább a COVID-19 elleni vakcina kerül a középpontba. Néhány hete, hónapja még én is a gyanakvók táborát erősítettem és sok egyéb mellett a legtöbbet hangoztatott kérdés bennem is megfogalmazódott: „Hogy lett kész ilyen gyorsan?”

Mivel finoman szólva is elég keveset konyítok az orvostudományhoz, még inkább az oltóanyagok elkészítésének módszertanához, úgy döntöttem jobban utánajárok a szakemberek véleményének. Mikor az év elején egy hosszabbítóm kapcsolója elromlott, akkor villanyszerelő cimborámat kérdeztem a hogyan továbbról, az adóbevallásokhoz közeledve pedig rendszerint könyvelő barátaimhoz fordulok tanácsért. Eme logikát követve készült el többek között az előző számunkban olvasható interjúm egy egészségügyben dolgozó ismerősömmel. Beszélgetésünk során alaposan körbejártuk az oltások témakörét is, aminek végül helyszűke miatt csak egy része került be a cikkbe.

Az utóbbi hetekben számos orvos véleményét olvastam és néztem meg a világhálón és mondhatni teljesen megbarátkoztam a vakcinák többségével. A szakemberek minden felmerülő kérdésemre megalapozott válaszokat adtak és mivel ők sokkal jártasabbak a témában, mint én, hittem is nekik. Úgy látom ez az egyetlen módja, hogy visszatérjünk a normális mindennapjainkhoz, hogy nyáron ott legyek a foci Európa-bajnokságon, hogy kimehessek a barátaimmal egy sörre, ne adj Isten egy fesztiválon is részt vehessek, a nagyobb utazásokról nem is beszélve.

Alaposan megörültem, mikor legszkeptikusabb kollégám előállt ötletével, hogy ő bizony készítene egy interjút egy fiatal doktornővel az oltásokról. Tudtam, hogy ha ő beszélget egy szakemberrel, aki ráadásul friss tudással rendelkezik, minden lehetséges buktatóra rá fog kérdezni. Így készült el februári számunk címlapsztorija. A cikk elolvasása után úgy gondolom, mindenki egy lépéssel közelebb kerülhet a vakcinákhoz, pontosabban olyan információkat tudhat meg, amelyek segítenek neki a döntésben.

Mielőtt azzal vádolnának, hogy írásommal bárkit is győzködni szeretnék kiemelném, hogy csak személyes történetemet osztottam meg e sorokban. Ahogy viszont már korábban is írtam, nem szeretném, hogy lapunk csak a járvány körül forogjon, így számos más történettel is készültünk Önöknek.

Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánok!

A februári számban megjelent cikkeink péntektől (február 19.) folyamatosan elérhetők lesznek online felületünkön is.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb