Interjú Százvai Ádámmal, a komáromi röplabdacsapat játékosával

A komáromi röplabdacsapat áprilisban elért történelmi sikeréről már elbeszélgettünk egy korábbi cikkben a klub elnökével, Ferencz Lászlóval. Nemrégiben azonban sikerült néhány kérdés erejéig elcsípnünk az országos bajnoki cím elnyerésében szerepet vállaló Százvai Ádámot is, akivel nem csak a hátunk mögött hagyott idényről, de a jövőbeni célokról is beszéltünk.

Hogyan zajlottak az edzések a koronavírus alatt?

Az első pár hónap döcögősen indult, nehéz volt megszokni ezt az új helyzetet, de később az első liga csapatainak megengedték, hogy teljes létszámmal tartsanak edzéseket, így nem kellett sokat kihagynunk. Ami viszont nem volt kellemes, hogy heti szinten minimum egyszer, de inkább kétszer el kellett mennünk tesztelésre. De nem volt mit tenni, ez volt a feltétele annak, hogy továbbra is együtt készüljünk a meccsekre, így elfogadtuk a helyzetet.

Milyen volt szurkolók nélkül játszani? Inkább előnyt, vagy hátrányt jelentett, hogy ezúttal nincs buzdítás a lelátóról?

Hiányoztak nagyon a szurkolók, nélkülük egyszerűen nem volt az igazi. Hiszen mégis meg van annak az atmoszférája, amikor az otthoni közönség előtt játszunk, és buzdítanak, szurkolnak nekünk, a meccs után pedig együtt örülnek, vagy épp szomorkodnak velünk.

Forrás: Facebook

Az erőnlétet mennyire viselte meg a vírus? Volt, akit komolyabban ledöntött a lábáról a betegség?

Szerencsére senkinek sem volt komolyabb lefolyású a betegség. Jó formán mindenki átesett rajta, de nálunk maximum egy kisebb láz vagy fáradtságot érzett mindenki, semmi többet. Az viszont érezhető volt utána, hogy a betegség alatt nem edzhettünk 2 hétig, de aztán minden vissza állt a rendes kerékvágásba és folytattuk a felkészülést.

Véleményed szerint kivel gyűlt meg a bajotok a legjobban a bajnokság alatt, ki volt a legerősebb ellenfél?

Idén eléggé kiegyenlített volt a mezőny. Az alapszakaszban teljes körbeverés volt a csapatok között, szóval nem számíthattunk arra, hogy például ha mi megvertük az egyik csapatot, aki kikapott a másik csapattól, akkor azt a másikat mi biztos megverjük. Szóval a legerősebb ellenfelet nem tudom megnevezni, tényleg egy szinten mozgott sok csapat ebben az idényben.

Forrás: Facebook

Hogy látod a döntőt így utólag, minek köszönhető, hogy ti lettetek a bajnokok? Miben látod jelenleg a csapat sikerét és erősségét?

Véleményem szerint a döntőben főleg a tapasztalat játszott fontos szerepet. Nekünk nagyon sok idősebb, rengeteg tapasztalattal rendelkező játékosaink voltak az alapcsapatban, több, mint a miavai csapatban. A kollektíva is nagyon jó volt, ez pedig a pályán is meglátszott.

Mi a terv a jövőre nézve, a következő szezonra?

A jövő szezonról jelen pillanatban még nincs szó. Most mindenki megpróbálja kipihenni az egész szezon alatti fáradalmakat. A terv jövőre számomra és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hogy duplázni tudjunk. Vagyis szeretnénk megvédeni a bajnoki címet, és megkíséreljük a szlovák kupa elnyerését is.

Cikkünk a Duna24 2021. májusi nyomtatott lapszámában jelent meg.

Olvasta már?

Tanulj angolt, többféle pozíció nyílik meg ezáltal előtted!

Természetesen a Selye János Egyetem esetében a tanári hivatást értjük ezalatt, hiszen 9 különféle…

2021.06.22.

Túlélőhorror mesterfokon – Hang nélkül 2

Jött, látott, és konkrétan győzött John Krasinski 2018-ban bemutatott szörnyfilmje, a Hang nélkül, amiben…

2021.06.18.

Újratalálkozás – Reunion

Résztvevői színház. Lehetséges, hogy ez valami beteges fétis, de amikor színházba megyek, szeretek a…

2021.06.21.

Életigenlő tanmese Pixar módra – Lelki ismeretek

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a címben említett animációs filmekre szakosodott stúdiót, hiszen lassan…

2021.06.21.

Trianon-emlékművet avattak Lakszakállason

2021. június 4-én a lakszakállasi Klapka György Helytörténeti Társaság Trianon-emlékművet állított a településen. Az…

2021.06.24.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb