A mozgás a legjobb védekezés!

Erre alapozva született az az elhatározás, hogy az összes önkormányzati iskola kinti sportpályájának felújítása be van tervezve. Tavaly az összes iskola konyhája volt felújítva, idén a mozgási lehetőségek bővítése a cél minden iskolában. – tette közzé közösségi oldalán Keszegh Béla, Komárom város polgármestere. A bejegyzés így folytatódik:

Az önkormányzat jelentős anyagi hozzájárulása mellett itt beszálltak a szülők (2 százalékos felajánlás) és a szponzorok is, és a külső források is nagy segítséget jelentenek. A legnagyobb durranás az Eötvös utcán lesz a magyar kormány támogatásának köszönhetően, itt új atlétikai pálya és műfüves pálya is létesül 200 ezer eurót megközelítő összegben.

Nem csak a gyerekek mozgási lehetőségei kerülnek egy egész más dimenzióba, de végre újra atlétikai versenyek is lehetnek a Komáromi járásban, amiről az elmúlt években le kellett mondani. A sportpályák felújítása az összes forrást egybefogva mintegy 400 ezer euróból valósul (valósult) meg. Több kültéri fit-park is épült az ez elmúlt években, idén a VII lakótelepen egy újabb létesül. Az Erzsébet-szigeten elkészült a második strand röplabda pálya, a víztorony mellé nagyobb gyerekeknek alkalmas mozgásfejlesztő játékok kerülne. Komárom szépül.

Az Eötvös Utcai Alapiskola felújításáról itt írtunk korábban. “…az udvaron kialakítunk majd egy műfüves sportpályát, de a füves focipályát is egy modern öntözőberendezéssel bővítjük, lesz egy remek futópályánk is, hogy az atlétikai versenyszámok körülményei is adottak legyen.” – mondta akkor portálunknak Majer Péter, az iskola igazgatója.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb