Az MKP, az Összefogás és a Híd kedden bejelentette, hogy megszületett az egyezség, miszerint egy pártként folytatják a jövőben. A fúzióval létrejön majd a Szövetség (szlovákul: Aliancia).

Az új párt teljes neve: Szövetség: Magyarok, Nemzetiségek, Régiók

Az egyelőre bizonytalan, hogy új pártot hoznak-e létre, vagy az Összefogáson belül olvadnak egybe. Ez nagyban függ attól, hogy a járványhelyzetben megoldható-e az új párthoz szükséges aláírások összegyűjtése.

A pártok 2020. augusztus 20-án írták alá a szándéknyilatkozatot, miszerint egységes felvidéki magyar érdekképviseletet hoznak létre. Decemberben az MKP és a Híd bejelentette, hogy megegyeztek. Ekkor az Összefogás még több dologban sem volt egy állásponton a másik kért párttal, de mindhárman azt mondták, folytatnák a tárgyalásokat. A keddi sajtótájékoztatón a pártelnökök elmondták, hogy megszülettek a kompromisszumok, létrejött a kiegyezés.

Az új formáció elnökét az MKP, az Országos Tanács elnökét a Híd, a szakmai alelnökét pedig az Összefogás adja majd. Az MKP az új párt szervezeteiben mindenhol a testületek tagjainak felét tölti be, ez biztosítja, hogy a partnerekkel közösen szülessenek meg a döntések. Az országos elnökségen belül 9:5:4, az Országos Tanácson belül 5:3:2, a járási elnökségeken belül 3:2:1-es arány fog megvalósulni – számolt be a ma7.sk.

Nyitókép: facebook.com/osszefogas.spolupatricnost

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb