Jó ideje annak, hogy utoljára színházban vagy koncerten jártam. Szombaton mindkettő lehetségessé vált a Komáromi Jókai Színházban az ART:MIX fesztiválon. A rendezvény három programból állt. Először egy felolvasószínházat nézhettünk meg, majd a SZER+ELEM+EZ? című verses műsort, végül a GORLO VOLKA zenekart hallgathattuk meg.

Holocsy Katalin és Holocsy Krisztina előadásában láthattuk Silvester Lavrík díjnyertes Csöndes ház című drámáját. Felolvasószínházban ritkán lehet a nézőknek része a Jókai Színházban. A különleges produkciót Garajszki Margit rendezte. A darabban két régi barátnő harminc év után újra találkozik, hogy rendezzék kapcsolatukat. Vajon ennyi év hallgatás és „hidegháborút” követően van esély a megbékülésre? Meg tudunk bocsátani egymásnak, de elsősorban magunknak? És vajon elég-e minderre egy vacsora? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadásban a két színésznő. Tökéletesen vegyülnek a tragikomédia és fekete humor elemei. Személyemben egy új rajongója született a felolvásószínháznak.

Ezt követően újra színpadon láthattuk Bandor Éva és Olasz István SZER+ELEM+EZ? című verses összeállítását. Az előadásban éppúgy helyet kaptak klasszikus költők szerelmes versei, mint kortárs művészeké. A szerelem összes fajtáját, a gyerekkortól az időskorig, a rózsaszín ködöntől a szakításig minden érzelmet átélhettünk. A két színész már összeszokott párosként, otthonosan mozgott a színpadon.

A fesztivál a GORLO VOLKA zenekar koncertjével zárult. A banda jól vegyíti az alternatív popot és a rockot. Saját számaikon kívül több versmegzenésítést is hallhattunk. A színházi nem a legmegszokottabb helyszín egy olyan koncertnek, ahol legszívesebben a zenekarral együtt énekelnénk és táncolnánk végig az estét. Mindenki a helyén ülve a térdén dobolta a ritmust. Érdekes hangulata volt, a teremben hiába voltunk egymástól szétültetve, a refréneknél megvoltak az összenézések. És bátran állíthatom, hogy maszkon keresztül is látható, ha mosolygunk, a szemeink mindent elárulnak.

Képek: jokai.sk

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb