Augusztus 28-án 18 órakor kezdődött az első Bérletek éjszakáját. A rendhagyó rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ. A zenés-kulturális ajánlóműsort a Klapka téren tartották. A bérletvásárlás még soha nem volt ilyen fontos, hisz a koronavírus okozta lezárások minden kulturális intézményt megviseltek. A Bérletek éjszakája kitűnően szimbolizálta mindkét intézmény elhivatottságát, rugalmasságát és hűségét a nézők felé. Ahogy Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója is elmondta, bárhogyan is alkulnak a dolgok a következő egy évben, a színészek próbálni fognak, és mindent megtesznek, hogy a bérlettel rendelkezők megkapják azt a művészeti értéket, amit a színház képvisel.

Az este három részből tevődött össze. Először a Jókai Színház színészeivel ismerkedhetett meg a közönség, akik a színház legsikeresebb darabjaiból adtak elő részleteket. Hallhatunk dalokat a Padlásból, a Hegedűs a háztetőnből, Nagy László versét, a Rege a tűzről és jácintrólt Zsapka Attila gondolta újra, emellett pedig rengeteg sikerrel játszott darab egy-egy részletét.

A Monostori Erőd Kht. programjához kedvcsinálóként Mészáros Tamás és Eszlári Judit adták elő a Monte Carlot, a Csókkirályt és hasonló klasszikus dalokat. A rendezvényt az Egressy Béni Művelődési Központ programjai zárták. Fellépett a Feszty néptánckör, és a művelődési központ alig egy éves felnőtt néptánccsoportjának első bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők.

A rendezvény iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, remélhetőleg így a bérletek és az eladott jegyek száma is meg fog emelkedni. Én már alig várom a második Bérletek éjszakáját.

Fotók: Bese Bernadett

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb