Szép napot!

Áprilisi számunkban ismét nagyrészt koronamentes témákkal próbáljuk szórakoztatni önöket. A tavasz beköszöntével még inkább szeretnénk már magunk mögött hagyni az elmúlt egy évet és ha még csak nagyon piciben is, de talán már látni a fényt az alagút végén.

Címlapsztorink Tóth Nikolett útját mutatja be, amely bármely fiatal sportoló számára bizonyítja, hogy a Szlovákiában igencsak mostohagyerekként kezelt sport világából is van kitörési lehetőség, még ha áldozatokat is kell hoznunk érte. Niki pedig gútaiként hallgatja immár a magyar címeres mezben a Himnuszt és védhet a világ legerősebb kézilabda-bajnokságában.

Szintén motiválóként hathat Hostomský Anna Fanni története, aki csak a gimnázium utolsó évében döntött a pályaválasztásról, mégis megtalálta a helyét. Környékünkön egyre népszerűbb téma a kupakgyűjtés is. Néhányat lapozva összefoglaltuk a tevékenység hatásait, amellyel a környezetünk óvása mellett könnyen segíthetünk is másoknak.

Az utóbbi hetek sokakat megmozgató témája, az MKP, az Összefogás és a Híd párt megegyezése volt. Mivel a pozitív hír után is az egyes platformok szimpatizánsai folytatták a közösségi médiában a nem túl konstruktív vitákat, úgy döntöttünk, nem a pártokhoz szorosan kötődő civileket szeretnénk megkérdezni. Nem volt egyszerű dolgunk.

A legtöbben az utóbbi években kiábrándultak a politikusokból, így vagy különösebben nem mozgatta meg őket a bejelentés, vagy már nem hisznek az ígérgetésekben és konkrét eredmény híján inkább nem akartak megszólalni.

Személy szerint meg tudom őket érteni. Remélem viszont, hogy az oly sokszor említett árkokat, amelyeket vagy hosszú évek alatt mélyítettek, vagy csak néhány hónap alatt robbantottak ki egymás közt a felek, valóban be tudják temetni. Nekik viszont még nehezebb dolguk lesz.

Ez a felállás akár még jó is lehet… Ellenben látni kell, hogy focinyelven szólva, a hosszabbítás perceiben állt csak össze a csapat és talán már csak egy helyzetük van, amit muszáj kihasználni. A labda viszont elég távol van a kaputól és az ellenfél védelme sem ifistákból áll. A zöld gyepen viszont számtalanszor láttunk már csodát, így ez akár még most is bekövetkezhet.

Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánok!

Az áprilisi számban megjelent cikkeink hétfőtől (április 19.) folyamatosan elérhetők lesznek online felületünkön is.

címkék:
Olvasta már?

A legjobbak közé vágyik a gútai kézilabdakapus

Az utóbbi években, évtizedekben megszokhattuk, hogy a felvidéki kézilabda sorra adja a tehetségeket a…

2021.04.30.

Hegyek, völgyek, adrenalin – Hengerič Gabriel Ausztriában rója a magaslatokat

A komáromi fiatalember 2016 óta él Innsbrucktól 60 kilométerre alpesi hegyóriások gyűrűjében. Bár Gabriel…

2021.04.30.

Csak 39 pozitív tesztet hozott a hétvégi tesztelés

Hétvégén a Komáromi járásban az önkormányzatok szervezésében 20 672 antigén tesztet végeztek, amiből 13…

2021.05.03.

Rövidhír: 4 pozitív tesztet hozott a vasárnapi tesztelés Komáromban

Vasárnap 4 019-en vettek részt a tesztelésen az önkormányzat által biztosított mintavételi pontokon. Az…

2021.05.03.

A vállalkozói szektort alaposan megviselte a járvány

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Baross Alapítvány…

2021.05.04.

Megújul a várpiac külseje

Bár a koronavírus okozta korlátozások a piacokat is rendre érintik, a város szeretne minél…

2021.05.06.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb