Szlovákiában 2020. március 6-án jelentették az első pozitív koronavírusos esetet. 2020. március 30-án pedig az első áldozata is megvolt a COVID-19 betegségnek. Egy éve tehát, hogy begyűrűzött az életünkbe a járvány. Egy éve, hogy meghozta a kormány az első országos szigorító intézkedéseket.

Egy éve annak is, hogy amikor naponta 10-20 pozitív tesztet jegyeztek és a kórházak közel sem voltak olyan terhelés alatt, mint most, az esti órákban rendszeresen tapssal ismertük el az egészségügyi dolgozók munkáját. A legtöbb esetben ezek a kezdeményezések civilektől indultak és egész utcák, lakótelepek, faluk, városrészek és városok csatlakoztak hozzá. A vírushelyzet súlyosbodásával viszont ez valahogy kikopott a hétköznapokból, pedig most, 2021. márciusában legalább annyira megérdemelnék a frontvonalban dolgozók az elismerést.

Sajnos mindenkinek elege van már a korlátozásokból, szeretné visszakapni régi életét, így gyakran megfeledkezünk arról, hogy valakik napi szinten próbálnak csodát tenni a kórházakban fekvő, súlyos állapotban lévő betegekkel. A számok pedig azt mutatják, hogy sajnos egyre kevesebb esetben járnak sikerrel.

Az egészségügyi dolgozók mellett viszont ne feledkezzünk meg azokról sem, akik szintén munkájuk miatt veszélynek vannak kitéve, kezdve a bolti eladóktól a postásokig. Időnként egy-egy kedves szóval köszönjük meg a munkájukat. Talán ez is segíthet nekik egy hosszú munkanap utáni feltöltődésben.

A hosszúra nyúlt bevezető után térjünk rá márciusi lapunkra, amelyet az 1848-49-es szabadságharc jegyében állítottunk össze. A magyar nemzet történetének egyik legismertebb háborús időszakáról a komáromi vár forradalmi helyzetének megismerésével emlékezünk meg.

Természetesen 2021 tavaszához érve a jelenleg is zajló népszámlálás mellett sem mehettünk el szó nélkül. Magyarságunk megvallásának fontosságát számos helyen kiemelték már, de a vallásunk megvallása is fontos ezekben napokban. További interjúinkban, cikkeinkben pedig kultúránk meghatározó személyeivel, intézményeivel foglalkozunk.

Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánok!

A márciusi számban megjelent cikkeink péntektől (március 12.) folyamatosan elérhetők lesznek online felületünkön is.

Olvasta már?

Bajnok a komáromi röplabdacsapat

A komáromiak a döntő negyedik mérkőzésén megszerezték a bajnoki címhez szükséges harmadik győzelmet. A…

2021.04.08.

125 pozitív teszt a Komáromi járásban

Hétvégén a Komáromi járásban az önkormányzatok szervezésében 27 080 antigén tesztet végeztek, amiből 60…

2021.04.06.

Komáromban járt a közlekedési minisztérium államtitkára

Csütörtökön Komáromban személyes egyeztetésre érkezett Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára, akinek hatáskörébe több…

2021.04.09.

A magyar költészet napja

A magyar költészet napját Magyarországon és a magyarlakta vidékeken 1964 óta április 11-én ünneplik.…

2021.04.11.

Csupán 57 pozitív teszt volt a Komáromi járásban

Komárom városában az önkormányzati mintavételi pontokon egy teszt sem hozott pozitív eredményt vasárnap. Ennek…

2021.04.12.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb