Az első három számunkat meghozó 2020-as év után végre nekivághatunk a 2021-nek, ami kapcsán mi is abban reménykedünk, hogy bőven felülmúlja majd az előzőt. A Duna24 szerkesztősége idén is törekszik majd arra, hogy bemutassa régiónk azon fiataljait, akik saját területükön kiemelkedő teljesítményre képesek.

Címlapunkon a kajak-kenu versenyekről ismert Demin Viktor köszön vissza. A mindössze 27 éves sportoló most viszont egy újabb, az eddigiektől eltérő fába vágta a fejszéjét. A komáromi a szlovákiai kajak-kenu egyesületek között a legsikeresebbek közé tartozik. Ennek fényében kijelenthető, hogy igazán bátor vállalás volt Viktortól a klubelnöki pozíció megpályázása. Az ifjú sportvezető beavatott minket elképzeléseibe.

A búcsi Hatyina Olivér története sem mindennapi. A mindössze 20 éves fiatalember hónapok óta küzd a koronavírussal ápolóként, de decemberben saját otthonában is le kellett gyűrnie napjaink legtitokzatosabb ellenségét. Olivér szerencsére viszonylag gyorsan a gyógyulás útjára lépett, így rövidesen visszatérhet az elsőszámú csataterére, a budapesti Szent László Kórház infektológiai részlegére. Szabadidejében a szülőfaluja életében is komoly szerepet vállaló fiatallal a koronavírus témáját jártuk körbe.

Harmadikként a keszegfalvai nyerő párost, Laki Rékát és társát, Dollyt emelném ki. A kutyás frizbi finoman szólva sem tartozik a legfelkapottabb sportágak közé, így nem egyszerű belevágni a szinte ismeretlenbe. Réka azonban időt és energiát nem kímélve az alapoktól kezdve eljutott a világbajnoki kvalifikációig. A céltudatos hölgy pedig még nem tett le arról, hogy újra a legjobbak közé kerüljön.

Az utóbbi időben a világjárvány mellett még egy földrengés is megrázta környékünket, de mint helytörténeti cikkünkből kiderül, korábban is történt már mindkét esethez hasonló, és Komárom minden esetben felállt a padlóról. Sőt, nem egyszer már a Vág-híd is összedőlt, míg most, ha nem is legfényesebb időszakát éli, de még áll.

2021-es első lapunk további érdekes történeteket tár Ön elé. Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánok!

A Duna24 legfrissebb száma elérhető az alábbi helyszíneken:
BEKE hús-hentesáru, Komárom
Kávy sveta, Komárom
Oros Optik, Komárom
Plant B, Komárom
Madách könyvesbolt, Komárom
Eötvös utcai Billa – újságos, Komárom
Eötvös utcai újságos, Komárom
Lebeco Pékség, Komárom, Gúta, Naszvad, Ógyalla
Furbify, Gúta
Orient Plus, Gúta

Olvasta már?

COVID-2021 (Merre mennek a dolgok tovább? 3 lehetőség.)

A téma komplex. Különböző megközelítések, több gondolatkör. Mindezek miatt, és mivel nem szeretnék a…

2021.02.22.

Komáromi udvarhölgyet választott a Miss Éden zsűrije

A Miss Éden Hungary egy környezetvédelmi szépségverseny, amely arra hivatott, hogy minél több emberhez…

2021.02.22.

450 tanárt oltottak be a komáromi kórházban

A kórház hétfőn a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy szombaton az alkalmazottaik túlterheltsége és…

2021.02.22.

Lady Gagától a világűrig Németh Csillával

„A természetben, egy kávézóban, itthon, lényegtelen, csak dolgozzak  valamin.” Képzőművészet, könyvírás, természettudományok iránti vonzalom.…

2021.02.26.

A női olvasat és közép-európai életérzés

Garajszki Margit a Komáromi Jókai Színház dramaturgja, de ezen felül sok dolog köthető a…

2021.02.27.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb