Az utóbbi időben a COVID-19-ről és a fertőzés megállítását célzó intézkedésekről szól (majdnem) minden. Az utóbbi 8-9 hónapban nem tudunk úgy megnyitni egy hírportált, kezünkbe venni egy újságot, hogy ne lenne a címoldalon a koronavírushoz fűződő tartalom. Néhány hete azonban már a közösségi médiát is ellepte a víruscunami.

Egyre több bejegyzést osztanak meg az önjelölt járványszakértők, hirtelen mindenki doktori és professzori szinten ért az egészségügyhöz és a gazdasághoz is.

Emellett persze a politikusoknál is majdnem mindenki okosabb, de ezt már megszokhattuk. Érzésem szerint viszont előző állításaim nem a többséget, csak a társadalom hangosabb részét teszik ki.

Környékünkön is volt néhány „hozzáértő” a tömeges tesztelés során a kígyózó sorokban. Legtöbben mégis inkább nyugodtan, helyenként viccelődve várakoztunk a mintavételre. Nyilván lehet vitatkozni jelen helyzetben szinte minden döntéssel.

Azt hinni viszont, hogy a  médiában megszólaló orvosok, esetlegesen a teszteket végző személyzet, a segíteni érkező katonák és a rendőrök csak rosszat akarnak nekünk, biztosan egy hatalmas mellékvágány.

Ők vagy felsőbb utasítást követnek, vagy legjobb tudásuk szerint segíteni szeretnének.

Próbáljunk megértőek lenni, és ha nem is értünk egyet mindenkivel, tartsuk tiszteletben a másik álláspontját. Ez sokszor nem könnyű, de ha egy kemény focimeccs után a játékosok is kezet fognak egymással, akkor nekünk is menni fog.

Ami a politikusokat illeti… Személy szerint nem lennék most sem a helyükben, hiszen ha hagyják kirándulni az embereket az a baj, ha pedig korlátozzák a mozgásukat, akkor az. Nem is tudnak olyan döntést hozni, ami után mindenki elégedett lenne.

A fentebb leírtak tükrében igyekeztünk megtalálni azokat, akik csendben és magas színvonalon teszik a dolgukat.

Novemberi számunkban helyenként előkerül ugyan a koronavírus, de még az alaposan érintett oktatás esetében is találtunk más témát, a fejlődés az építkezés jegyében. Olvashatnak továbbá régiónk egy kastélyáról, illetve az üvegmozaik, a filmrendezés, a fafaragás, az orvostudomány és a tánc környékbéli alakjairól, akik remekül végzik munkájukat.

Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánok!

A Duna24 legfrissebb száma elérhető az alábbi helyszíneken:

City Sport, Komárom
Élelmiszerbolt – Klapka tér, Komárom
BV TV, Komárom
EniLux, Komárom
Madách könyvesbolt, Komárom
Krisztián virágbolt, Komárom
Edit virágbolt, Komárom
Szinnyei József Városi Könyvtár, Komárom
Deutschraum, Komárom
Toner depo, Komárom
Eötvös utcai Billa, újságos – Komárom
Eötvös utcai újságos, Komárom
BEKE hús-hentesáru, Komárom
Kávy sveta, Komárom
Oros Optik, Komárom
Lebeco Pékség, Komárom, Gúta, Naszvad, Ógyalla
Furbify, Gúta
Orient Plus, Gúta
MIRKOM Plus, Marcelháza
Ricsi Press, Naszvad
Trafik – Novozámocká u., Naszvad

címkék: ,
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb