Szlovákia az egyre növekvő koronavírusos fertőzések miatt ismét jelentős szigorításokat vezet be, amelyek erősen befolyásolják majd mindennapjainakt. Erre reagált közösségi oldalán Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke, a Baross Alapítvány igazgatója:

“Újabb, tavaszihoz hasonló megszorítások érkeznek!

Őszintén szólva, több érzés kavarog bennem jelen pillanatban. Természetesen a legfontosabb ebben a helyzetben, hogy óvjuk az emberek és a lakosság egészségét és ennek érdekében meg kell hozni a szükséges, de ésszerű döntéseket!

VISZONT!

1. A kormánynak több hónapja volt arra, hogy felkészüljön a második hullámra, hiszen tavasz óta azt hallhattuk, hogy ősszel jön a következő hullám. Ettől függetlenül sajnos mégsem látunk egy átgondolt gazdasági tervet a vállalkozók részére, vagy nem érezzük azt, hogy a kormány tudja, hogy mit csinál. Sem akcióterv, sem kommunikációs terv, sem bármi egyéb ami irányt mutatna ebben a helyzetben.

A számok viszont már most nagy aggodalomra adnak okot, hiszen tavasz óta több mint 70 000 ember vesztette el a munkahelyét, a gazdaság több mint 12%-kal lassult (2009-es válság idején 6% volt), a vállalkozók pedig már felélték minden tartalékukat.

2. Nem tartom felelős politikai hozzáállásnak a polgárokra hárítani a felelősséget a járvány fokozódásáért, tekintettel főleg arra, hogy a kormány nagy része ugyan úgy élvezte a nyarat és a szabadságot, üdült, lagzizott ahogy mindenki más.

3. Pláne nem tartom helyesnek és megnyugtatónak, hogy egy ilyen helyzetben a kormány tagjai egymást szapulják és oktatják ki a közösségi hálón, ezzel is növelve a pánikhangulatot, hiszen ha köztük nincs egység és ők nem tudják, hogy merre tovább akkor vajon ki?

Véleményem szerint a kormány feladata most az, hogy átgondolt tervet és stratégiát, valamint biztonságérzetet nyújtsanak a lakosok számára.

Nagyon fontos, hogy a következő hetekben mi fog történni, nagyon sajnálnám, ha úgy köszöntenénk az új évet, hogy közben 50 000 vállalkozás lehúzta a redőnyt.”

Újabb, tavaszihoz hasonló megszorítások érkeznek! Őszintén szólva, több érzés kavarog bennem jelen pillanatban….

Uverejnil používateľ Iván Tamás Nedeľa 11. októbra 2020
Olvasta már?

Minden hétköznap tesztelnek Naszvadon

A naszvadiak Facebook-oldalukon tették közzé, hogy 2021. július 22-től minden hétköznap van lehetőség antigénes…

2021.07.22.

Kézi aratás Naszvadon

A helyi Csemadok alapszervezete meghívja az érdeklődőket a „Kézi aratás, ahogy a nagyapáink csinálták”…

2021.07.27.

Strandröplabdatorna Komáromban

A Spartak UJS Komárom röplabda klub Komárom városával együttműködve szervezi meg a BEACH VOLLEY…

2021.07.26.

Folyamatosak a fejlesztések Naszvadon

Bár folyamatosan nagy a hőség, Naszvadon így sem álltak le a fejlesztési munkák. Bővítik…

2021.07.29.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb