A Szlovák Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján újabb bravúros győzelemmel a Komáromi FC élvonalbeli gárdát ejtett ki a kupából. A komáromiak történetük során első alkalommal jutottak be a legjobb nyolc közé.

Kedd kora délután négy mérkőzéssel folytatódott a Szlovák Kupa a legjobb nyolc közé jutásért. A játéknapon csallóközi érdekeltség is volt, miután a komáromiak hazai pályán fogadták az élvonalbeli Aranyosmarót csapatát. A lila-fehérek a negyedik fordulóban bravúros győzelemmel a Kassát búcsúztatták, miután idegenben legyőzték 3-2-re a keleti együttest, így a nyolcaddöntőben egy élvonalbeli gárda következett.

A Radványi-legénység pedig folytatta remeklését a Szlovák Kupában, és nagy meglepetésre legyőzték az élvonalbeli ViOn-t is.

A találkozón a komáromiak mestere tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát, több olyan játékossal a kezdőben, akik a hétvégi Eperjes elleni győztes meccsen nem voltak a kezdőben. A vendég marótiak kezdőjében is volt felvidéki futballista Pinte Patrik személyében.

A mérkőzés első félideje nem hozott gólt, a hazaiak a második játékrész elején nem kis meglepetésre megszerezték a vezetést Šmehyl góljának köszönhetően.

A lila-fehérek végig koncentráltan futballoztak, és szervezett védekezésüknek köszönhetően a vendég Aranyosmarót nem is tudott a hálóba találni.

A mérkőzés legvégén a csereként beálló Bayemi biztosította be a komáromiak győzelmét, akik nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzték az élvonalbeli ViOn-t. A komáromiak első alkalommal jutottak be a legjobb nyolc közé.

A játéknap további mérkőzései is több meglepetés eredményt hoztak.

Az élvonalbeli csapatok csatáján a Szakolca meglepetésre kiejtette a Rózsahegy együttesét, miután büntetők után 4-3-ra jobbnak bizonyult. Szintén büntetők után harcolta ki a továbbjutást a címvédő Nagyszombat, miután 2-2-es döntetlen után szintén büntetőkkel bizonyultak jobbnak a szintén élvonalbeli Nagymihály ellen. Az előző fordulóban a dunaszerdahelyi sárga-kékeket búcsúztató Homonna hazai pályán kikapott az Erperjestől, így a homonnaiak is búcsúztak a további küzdelmektől.

Szlovák Kupa, nyolcaddöntők, keddi játéknap:

Komáromi FC  – FC ViOn Aranyosmarót 2-0 (0-0)
Gólszerzők: 
60. Šmehyl, 90. Bayemi

MFK Szakolca – MFK Rózsahegy 1-1 (1-0), büntetők után: 4-3
Gólszerzők: 
14. Šebesta ill. 64. Bobček

FC Spartak Nagyszombat – MFK Zemplén Nagymihály 2-2 (0-0), büntetők után: 4-3
Gólszerzők: 
49. Boateng, 79. Daniel ill. 57. Jánošík, 88. Marcin

FK Homonna – 1.FC Tatran Eperjes 0-1 (0-1)
Gólszerzők: 
16. Dolný


Ondik Gábor/Ma7.sk
nyitókép: Fotó: Karol Scholtz

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb