A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályának 16. fordulójában a komáromi lila-fehérek idegenben a listavezető Eperjes ideiglenes otthonában játszottak rangadót.

A szlovák fociliga második vonalában szombat kora délután rangadóra került sor, a listavezető Eperjes hazai közönség előtt fogadta a tabella harmadik helyén álló komáromiakat. Az eperjesiek az előző fordulóban tíz veretlen bajnoki után hazai pályán vereséget szenvedtek a Miava csapatától, így a komáromiak is motiváltan érkeztek a listavezető otthonába.

A fordulót megelőzően az Eperjes kilenc ponttal gyűjtött többet, mint a harmadik helyen álló Komárom.

A találkozót aktívan kezdte a Duna-parti együttes, a mérkőzés elején több pontrúgási lehetőség is adódott a lila-fehérek előtt az Eperjes kapujánál, de ezekből nem sikerült komoly veszélyt kialakítani a vendégek számára. A folytatásban egy kiegyenlített mérkőzés kerekedett a találkozóból, egyik gárda előtt sem adódott komoly gólszerzési lehetőség az első tizenöt percben. Az első negyedóra után Bayemi kerülhetett volna közelebb a gólhoz, de Kučinský ura volt a helyzetnek. Nem sokkal később egy komáromi sarokrúgás után Németh Tamás beadását Varga Péter bólintotta az eperjesi kapuba. A gólt követően az Eperjes próbálkozott az egyenlítéssel, de igazán komoly egyenlítési lehetőséget nem tudott kialakítani a listavezető, így a szünetre maradt az egygólos komáromi vezetés.

A második félidőben Radványi Miklós a komáromiak vezetőedzője pályára küldte Mészáros Andrást. A listavezető Eperjes próbált nagy nyomást helyezni Bréda kapujára, de a komáromiak védelme remekül dolgozott.

A hazaiak az 55. percben kitámadtak, ami után a komáromiak egy gyors kontrát vezethettek, és a teljesen szabadon maradt Šmehyl köszönte szépen, és megduplázta a Duna-partiak előnyét. Az eperjesiek a folytatásban is nagy nyomást helyeztek a komáromi kapura, de igazán nagy ziccerek ezúttal sem alakultak ki Bréda kapuja előtt. Az listavezető Eperjes a hajrában is dominált, aminek eredményeképpen a 89. percben Andrić szépített, ami egy izgalmas végjátékot ígért.

A hazaiaknak azonban már nem volt elég idejük az egyenlítésre, ami azt jelentette, hogy a listavezető Eperjes sorozatban második bajnokiján szenvedett vereséget.

A komáromiak győzelmükkel megerősítették harmadik helyüket a tabellán, és hat pontra megközelítették a listavezető Eperjest, valamint három pontra az egy mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Kassát. Így sorozatban második vereségüket könyvelhették el a bajnokságban.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (II.liga), 16. forduló:

1.FC Tatran Eperjes – Komáromi FC 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Andrić (89.) ill. Varga (24.), Šmehyl (55.)Ondik Gábor/ma7.sk

nyitókép: Karol Scholtz

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb