A szlovák labdarúgó bajnokság másodosztályában érdekelt Komáromi FC idegenbeli mérkőzése nyitotta pénteken a 12. fordulót a pozsonyi Slovan tartalékcsapatának otthonában.

A komáromi lila-fehérek három veretlen mérkőzéssel a tarsolyukban várhatták a Slovan B csapata elleni mérkőzést. A Radványi-legénység továbbra is az bajnokság élbolyához tartozik, így természetesen a pozsonyi rivális otthonába is három pontért utaztak a lila-fehérek.

A Duna-partiak számára jól is indult a találkozó, egy gyors góllal meg is szerezték a vezetést.

A 17. percben Németh Tamás egy jó 30 méteres bődületes bombagóllal juttatta előnyhöz a komáromi együttest. A hazaiak nem nagyon tudtak a hátrányban sem mit kezdeni a komáromi védelemmel. A vezető gól megszerzése után is a komáromi együttes dominált, nem sokkal később Tóth Tibor lövését kellett a pozsonyi kapusnak hárítani. A Slovan nem nagyon tudott komoly lehetőséget kialakítani az első játékrészben, így a KFC megérdemelten őrizte egygólos előnyét.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a hazai együttes említésre méltó helyzetet nem is tudott kialakítani egészen a találkozó 87. percéig, de ebből sem tudtak gólt szerezni a pozsonyiak. A komáromiak a hajrában le is zárhatták volna a mérkőzést, de Németh Tamás újabb gólt már nem tudott szerezni.A csattanó pedig a mérkőzés ráadásában jött el, a pozsonyiak egy szögletet végezhettek el, amire a hazaiak kapusa Matuš Ružinský is feljött és végül az ő fejesével a hazaiak kiegyenlítettek, ezzel pontot mentettek a mérkőzés utolsó percében.

A Duna-partiak az újabb döntetlennel már négy mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, és a dobogó legalsó fokára zárkóztak fel.


Szlovák labdarúgó-bajnokság (II. liga), 12. forduló:
ŠK Slovan U21 – Komáromi FC 1-1 (0-1)

Gólszerzők: 90+2. Ružinský illetve. 17. NémethOndik Gábor/ma7.sk


nyitókép: Karol Scholtz

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb