A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályának hatodik fordulójában igazi csallóközi futballcsemege várt a futball szerelmeseire, a Somorja és a Komárom csapott össze a Pomléban.

A szlovák fociliga másodosztályának hatodik fordulójában vasárnap csallóközi rangadót rendeztek. A DAC-cal szorosan együttműködő Somorja hazai pályán fogadta a Komárom csapatát.

Mindkét csallóközi együttes a tabella első felében foglalt helyet, így élvezetes mérkőzésre volt kilátás.

Sőt egy esetleges többgólos somorjai győzelemmel akár a kék-fehérek a vezetést is átvehették a tabellán. A somorjaiak kezdőjében ezúttal is több DAC-futballista kapott lehetőséget, többet között a kapuban Samuel Petráš, valamint a támadósorban Brahim Moumou is lehetőséget kapott. Több fiatal tehetség is ott volt a somorjai csapatban, mint Szolgai Máté vagy Damián Kachút.

A mérkőzés játékvezetője a Fortuna Ligából a DAC meccseiről is jól ismert Peter Ziemba volt.

A találkozóra a hűvös időjárás ellenére is sokan kilátogattak.

A mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak. Az első komoly gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott a 11. percben, Bahi próbálkozása nem sokkal kerülte el Bréda kapuját. A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, és veszélyesebbek is voltak a kapura. Az első félidőben Bréda kapusnak több ízben is játékba kellett avatkoznia, de végül a kék-fehérek nem tudták megszerezni a vezetést. Az első félidő hajrájában Bayemi szélről leadott próbálkozása kis híján meglepte Petrášt, de a DAC kapusa szögletre mentett.

Az első játékrészben gól nem született, így gól nélküli állással mehettek szünetre a felek.

Szünetről visszatérve Radványi Miklós kettőt is változtatott, a komáromiak mestere Tóth Gábort és Simon Šmehylt küldte pályára. A mérkőzés 53. percében egy rendkívül durva belépőt követően Ziemba játékvezető azonnali piros lappal kiállította Bayemit, így a lila-fehérek emberhátrányba kerültek.

A házigazda Somorja pedig próbálta minél előbb kihasználni emberelőnyét, az 56. percben Csóka helyzeténél Bréda azonban még védeni tudott. A folytatásban egyre nagyobb nyomást helyeztek a komáromiak kapujára a hazaiak, a 63. percben Kachút távoli próbálkozásánál ismét Bréda biztosított.

Egy perccel később azonban már a komáromi hálóőr sem tudott menteni, Csóka helyzeténél még Bréda bravúrral mentett lábbal, de a kipattanót Szolgai Máté a hálóba lőtte.

Két perccel a somorjai vezetés megszerzése után a KFC is helyzetbe került, Štepanovský gyengécskére sikeredett lövése Petrášnak csemege volt. A mérkőzés hajrájában a komáromi kapus remek védésekkel tartotta meccsben csapatát. Három perccel a vége előtt pedig Ziemba játékvezető jogos büntetőtől fosztotta meg a lila-fehéreket, miután Pančík egyértelműen kézzel ért a labdához. A véghajrában a Somorja kétszer is lezárhatta volna a mérkőzést, de Leginus nem tudta gólra váltani lehetőségeit.

A Somorja végül egy góllal bizonyult jobbnak csallóközi riválisánál, igaz a játékvezető döntései még biztos sokáig beszédtémát szolgáltatnak.

Győzelmükkel a somorjaiak pontszámban beérték a Puhó együttesét és csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a tabella második helyén. A Komáromi FC hat fordulót követően a tabella hetedik helyéről várhatja a folytatást.


Szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály, 6. forduló:

FC STK 1914 Somorja – Komáromi FC 1-0 (0-0)
Pomlé, Somorja, 860 néző, v.: Ziemba
Gólszezrő: Szolgai (64.)
Sárga lapok: Marič-Bjekič (38.), Csóka (70.), Bögi (82.) ill. Varga (19.), Szöcs (36.), Šimko (49.), Špiriak (88.), Šmehyl (88.)


A hatodik forduló további eredményei:

ŠK Slovan – Alsókubin 1-2
MŠK Zsolna B – 1.FC Tatran Eperjes 0-4
FK Máriatölgyes – FK Récse 1-1
FK Homonna – FC Kassa 0-0
Slavoj Tőketerebes – MŠK Vágbeszterce 2-1
MŠK Puhó – Spartak Miava 3-1
FC Pozsonyligetfalu – FK Pohronie Garamszentkereszt 3-2


Ondik Gábor/ma7.sk


nyitókép: stksamorin.sk/Kertész László

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb