Hétfőn délután nem sokkal 17 óra után az olimpiai bronzérmes kajaknégyes csapat megjelent a Klapka-téren, hogy a szurkolók örömére élőben is szóljanak pár szót. A beharangozott programot követően szabadon lehetett tőlük kérdezni, fényképezkedni, aláírást beszerezni.

Az idei tokiói olimpia eredménye a komáromiakat külön büszkeséggel töltötte el, hiszen az 500 méteren bronzérmes kajaknégyest alkotó csapatból ketten kötődnek városunkhoz. Vlček Erik és Botek Ádám nem felejtik el, hol kezdték pályafutásukat.

Az élsportolókat Drahu Dobrovičová fogadta, de felszólalt Demin Viktor, a komáromi Kajak & kenu klub jelenlegi elnöke és Soós Tibor a korábbi legendás komáromi kajaknégyes edzője, korábbi elnök is. Keszegh Béla, városunk polgármestere szintén köszönetét fejezte ki és ajándékkal kedveskedett a sikeres sportolóknak.

Samuel Baláž, Denis Myšák, Vlček Erik és Botek Ádám – a csapat tagjai közt volt, aki szerényebben, nem megszokva a nyilvánosságot szerepelt, a hazaiak viszont barátként fellépve szóltak a közönséghez. Likér Péter és Andrej Wiebauer edzők is válaszoltak a feltett kérdésekre, utóbbi a pozsonyi klub érdekében latolgatta, hogy fokozatosan talán lecserélődhetnek a kajakcsapat olimpiára kvalifikált tagjai, mire a közönség egyöntetűen:

Štvorkajak  bude navždy komárňanský!

A kajak négyes mindörökké komáromi lesz!

Az eseményt kivetítőn váltakozó pillanatképek és dudaszó kísérte. Likér Péter pedig kiemelte Kristína Medovčíková, szintén komáromi származású sportoló nevét is, aki edzőként vett részt az olimpián, viszont Nagy-Britannia színeit képviselve.

Az ő versenyzője K1-ben 7. lett, ami szintén nagy szó. Szeretném, ha ez az ünnepség neki is szólna.

Köszöntötték a csapat gyúróját, Viszlai Igort is. A szintén helyi kötődésű szakembernek fontos szerepe volt a sportolók kiemelkedő eredményében.

A színpadra végül, de nem utolsó sorban Juraj Minčík, a kajakosok szlalom szakágának egykori képviselője, a pozsonyi ŠCP klub elnöke lépett, hiszen az olimpikonok ebben a klubban versenyeznek. Minčík annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Komárom nagymértékben a sport városa: „Adja a jóisten, hogy több ilyen hely legyen Szlovákiában.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb