Az „Innovatív jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez” című (2020-1-HU01-KA204-07753) Erasmus+ nemzetközi projektünkben erdélyi, felvidéki és délvidéki partnereink együttműködésével dolgozzuk ki azon jó gyakorlatokat, melyek segítik idős embertársaink előtt szélesre tárni a digitális ismeretszerzés, művelődés és kapcsolattartás kapuját. 2022.06.14-én Magyarkanizsán gyűltünk össze, hogy megtárgyaljuk a soron következő két jó gyakorlatot: az egyik kérdőív a fiatal mentoroknak, a másik a tanfolyamon részt vevő időseknek szólt.

A fiatalok bekapcsolódásának lényege, hogy önkéntesen vállalt segítőkként mentorálják a digitális képzésen jelen lévő időseket, hogy azok a gyakorlati fogásokat minél mélyebben rögzíthessék. Kérdőívünk azt méri fel, hogy mennyire segítőkész és eltökélt a fiatal, tudja-e vállalni a különleges feladatot.

Az innovatív tanulási módszer alkalmazását, annak sikerét pedig úgy teszteljük, hogy a tanfolyam befejeztével elégedettségi kérdőívet töltetünk ki az idős hallgatókkal, s a mentorokkal személyes beszélgetést szervezünk a frissen szerzett tapasztalatok cseréje érdekében.

Jelentjük, a két kérdőív összeállt, bevethető.

Az eszmecsere fényét emelte néhány meghívott helyi szakember is: Bagány Ágnes oktatási, Bicskei Ibolya szociális, Vörös Túrú Anita kulturális, Kónya Róbert informatikai tanácsos  (magyarkanizsai önkormányzat), Gazdag Csaba informatika tanár, időseknek szóló okostelefon képzés trénere, valamint Lipták Ibolya, aki idős hallgatója volt az egyik digitális tanfolyamnak. Köszönjük, hogy véleményükkel, hozzászólásaikkal segítették szakmai munkánkat.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb