Kilép a Szövetségből Bugár Béla, a Híd-Most volt elnöke. Bugár azzal indokolta távozását a közösségi hálón közzétett bejegyzésében, hogy a közös párt MKP-platformja nem tartotta magát a nehezen megszületett megállapodásokhoz. Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke azt is bejelentette, hogy távozik a közös pártból a Híd-Most teljes somorjai (Šamorín) platformja, mivel a városban nem tudtak megállapodni az őszi önkormányzati választások közös jelöltlistájáról.

Sólymos közlése szerint Somorján az MKP-platform kiszorította a többieket a listáról.

„Sajnos Somorján az MKP helyi képviselői nem értették meg, hogy ha ellentéteket szítanak a Szövetségben és nem képesek kompromisszumokra, azzal saját maguk ellen dolgoznak”.

„A feszültségek miatt ma bejelentette távozását a Híd-Most egész somorjai frakciója, köztük az az ember is, aki hosszú évtizedeken át volt a szlovákiai magyar politika meghatározó alakja” – tette hozzá Sólymos.

Azt is hangsúlyozta, hogy a Szövetség tagjainak több mint 500 településen kell megállapodásra jutniuk, hogy a párt megfelelő kondícióban várhassa az őszi választásokat. „Azok, akik a saját érdekeiket helyezik a közösségünk érdekei fölé, sajnos az egész Szövetség esélyeit gyengítik” – szögezte le Sólymos.

Rigó Konrád, a Híd-Most platformjának elnöke a közösségi hálón azt írta, nagyon sajnálja Bugár távozását. „Közösen vittük be a Híd-Most pártot a Szövetségbe, mert 2020 után úgy gondoltuk, hogy ez az út vezet előre. Én továbbra is bízom benne, hogy ez az út jelenti a jövőt” – írta Rigó.


tasr
nyitókép: ma7.sk

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb