Nemcsak zárt térben, hanem a szabadban is kötelező lesz a reszpirátor viselése, ha nem lehetséges betartani a kétméteres távolságot. Kötelező lesz a reszpirátor viselése a tömegrendezvényeken is, függetlenül attól, hogy lehet-e tartani a kétméteres távolságot – derül ki a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendeletéből, amely január 19-én, szerdán lép hatályba.

Daša Račková, az ÚVZ szóvivője emlékeztetett, hogy vannak kivételek, ezek listája nem változott a korábbi rendelethez képest.

„Mentesülnek a kötelezettség alól például a hat év alatti gyerekek, a súlyos autizmussal élők, az enyhe és súlyos szellemi fogyatékkal élők vagy hallássérültek, valamint a beltéri munkahelyen egyedül tartózkodók, illetve az egyedül sportoló személyek”

– közölte a szóvivő.

Račková tájékoztatása szerint a kivételek részletes listája a rendeletben megtalálható.

Szerdától több létesítményre és rendezvényre is az OP plusz rendszer vonatkozik

Szerdától (január 19.) lép érvénybe az új OP+ rendszer az egyes létesítményekben, például a fitness- és wellnessközpontokban, az aquaparkokban, a gyógyfürdőkben, valamint a szállodákban és a turistaszállókban. A rendelet a magas kockázatú rendezvényekre, például az esküvőkre, a diszkókra és minden, vendéglőben tartott rendezvényre is vonatkozik.

A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint az OP+ rendszer feltételeinek azok a teljesen beoltott személyek felelnek meg, akik megkapták az emlékeztető oltást is.

Azok a teljesen beoltott személyek is megfelelnek a kritériumoknak, akik 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-, illetve 48 óránál nem régebbi antigénteszt-eredményt tudnak felmutatni.


TASR

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb