Az omikron variáns miatt várható újabb hullám lecsengése után kiértékeljük Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) munkáját és döntünk arról, hogy egészségügyi miniszter marad-e – jelentette ki a TASR-nek adott interjúban Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO elnöke. Szerinte Lengvarský nem foglalkozott megfelelően az oltási kampánnyal, de emellett vannak olyan dolgok, amelyekről nem tehet.

„A hullám lecsengése után kiértékeljük, jó lenne-e, hogy Lengvarský egészségügyi miniszter maradjon”

– jelentette ki Matovič, hozzátéve, hogy hiba lenne csata közben lecserélni a hadvezért.

„Meg kell majd vizsgálni a pluszokat és a mínuszokat és dönteni, hogyan tovább. Úgy vélem, az oltási kampány fontosságát például jócskán alábecsülte. Amikor július végén pénzt adtunk rá a tárcának, három hónapig tartott, amíg elindította a kampányt, méghozzá ezt a gyermeteg kampányt, amely egyáltalán nem használ”

– vélekedik Matovič.

Azt is kijelentette, hogy Lengvarský munkájának kiértékelésekor figyelembe fogják venni a lakosság átoltottsági arányát, és összehasonlítják az uniós országokéval.

„Az oltás terén a 7. helyen álltunk, amikor átvette a vezetést. Ezek tények. Vannak dolgok, amikről tehet, és vannak, amikről nem. Arról például nem, hogy az egész ellenzék mindent arra tett fel, hogy a járványügyi intézkedések és az oltás ellen fog kampányolni”

– szögezte le Matovič.

Bár Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke bizonyos dolgok miatt kritizálja az egészségügyi minisztert, szerinte ez nem jelenti azt, hogy távoznia kell.

„Lengvarský úgy vezeti a minisztériumot, mint egy katonatiszt. Pandémia idején kemény, határozott fellépésre van szükség, a járvány valóban hadiállapotot jelent. Az egészségügyi reformot illetően nem értünk egyet, de egyébként támogatom Lengvarský döntéseinek többségét”

– jelentette ki a TASR-nek a házelnök.


TASR

Olvasta már?

Kötelező lesz a reszpirátor a szabadban és a rendezvényeken is

Nemcsak zárt térben, hanem a szabadban is kötelező lesz a reszpirátor viselése, ha nem…

2022.01.18.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb