A kormány pénteken 350 eurós egyszeri pénzjutalmat hagyott jóvá az egészségügyi alkalmazottak részére, akik ezt 2022 januárjában kapják meg a fizetésükkel. A kormány 50 705 746 eurót különített el erre a célra.

Az Egészségügyi Minisztérium (MZ) arról tájékoztatott, hogy a munkáltatóknak az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézetébe kell elküldeniük azoknak az alkalmazottaknak a listáját, akiket a jutalom kifizetése érint. Az adatgyűjtés december 20-án, 7:00 órakor kezdődik, és december 22-én, 22:00-kor ér véget.

A tárca a bejelentett egészségügyi alkalmazottak száma alapján elküldi a munkáltatóknak a megfelelő összeget.

A tárca figyelmeztetett: a munkáltató köteles elosztani az anyagi eszközöket a bejelentett egészségügyi alkalmazottak között, méghozzá egyforma arányban.

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter köszönetet mondott az egészségügyi alkalmazottaknak.

„Rendkívül nagyra értékeljük a munkájukat”

– közölte.

Mint elmondta: a jutalomra minden egészségügyi alkalmazott jogosult, még azok az orvostanhallgatók is, akik egészségügyi létesítményekben dolgoznak.

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő szerint a jutalmat mind az egészségügyi dolgozók, mind a szociális otthonok alkalmazottai megérdemlik.

Heger arra hívta fel a figyelmet, hogy a jutalmakra szánt csaknem 51 millió euró a kormány megtakarításaiból származik. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszterrel együtt elutasította azt az állítást, hogy a kormány a döntésével az egészségügyi dolgozók tüntetésére reagált. Mint elmondták, a tárcaközi egyeztetés a jutalmak kifizetési módjáról hosszabb ideig tart.


TASR
Nyitókép: pixabay

Olvasta már?

Kötelező lesz a reszpirátor a szabadban és a rendezvényeken is

Nemcsak zárt térben, hanem a szabadban is kötelező lesz a reszpirátor viselése, ha nem…

2022.01.18.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb