Hosszú időre visszanyúló álom valósul meg hamarosan Kabátfalun, hiszen itt nyílik az az állatsimogatóként funkcionáló farm, melyet a Tatra Mozi tulajdonosa és új életre keltője, Ryšavý ’Boldi’ Boldizsár álmodott és alkotott meg. A vállalkozó elsődlegesen fia és unokája számára akart létrehozni egy olyan helyet, ahol az állatoké a főszerep, ám ezt az idő során továbbgondolta, míg végül meg nem alakult a már kész helyszín.

Boldinak ezzel gyakorlatilag egy kiskori álma válik valóra, hiszen sok gyerekhez hasonlóan ő is nagyon szereti az állatokat. „Lényegében innen indult a kis farm ötlete. Ugyan ez most még csak egy kis állatsimogató lesz, de terveim szerint 5-10 év múlva akár egy igazi állatkertté is alakulhat. Minden attól függ, hogy lesz-e erre igény az emberek részéről.”

A megvalósítást tekintve igyekeznek majd mindenben kicsit mások lenni. Ez pedig már az egész projekt elkészítésében meglátszik. „Mindenki, aki ilyennel foglalkozik, egy megszokott stabil rendszerben dolgozik. Én azonban nem szerettem volna ezt követni, és egy teljesen egyedi helyszín kialakítása lebegett a szemem előtt. A többi vállalkozásommal kapcsolatban rengeteg bontási munkálatot végzünk, ahonnan sok dolog marad hátra. Ezek nagy részét sikerült felhasználni az állatsimogató létrehozásánál, így kevesebb szemetet termelünk, hiszen újrahasznosítunk jó néhány dolgot.”

A nyitáskor 14 állat lesz majd a simogató területén: pl. lámák, birkák, tevék, bikák vagy épp emuk. „Az emukkal nagyon érdekes volt a kezdet, mert azt hittem ők ilyen kedves kis csibék, egyszerű velük foglalkozni” – meséli nevetve. “Aztán persze kiderült, hogy teljesen más gondolkozásuk van, érdekes állatok a valóságban. A lámát és a tevéket egyébként a pozsonyi állatkerttől kaptuk.” Az összes itt megtalálható négylábú nagyon szelíd, emberbarát.

„Még a bikákat is kézből lehet etetni.”

A nyitvatartás a tervek szerint minden nap 13:00 órától 18:00 óráig tart majd, rossz idő esetén viszont zárva lesz a hely. „Ezekben az időpontokban mindig lesz ott legalább egy személy, aki odafigyel arra, hogy ne legyen gond. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a szülők nem nagyon vigyáznak a gyerekekre, ők pedig kövekkel dobálják az állatokat, amivel nyilván zavarják őket.” Érdemes lesz tehát erre mindkét fél részéről odafigyelni!

Ahogy pedig telik az idő, Boldi egyre több időt és energiát szeretne fordítani a bővítésekre. „A kezdeti 14 fajta állathoz később mindig hozzátennénk valamit. És itt most nem csak állatra gondolok, hanem például egy hintára, vagy épp egy csúszdára.” Így amikor jönnek a gyerekek, mindig valami újjal találkozhatnak. Az egésznek meg lesz az öröme, a felfedezés varázsa.

Egyáltalán nem a bevételszerzés a fő inspirációm ezzel, hanem hogy megvédjük az állatokat és szórakozást nyújtsunk minden idelátogatónak. Ha már annyi pénzt kihozunk belőle, ami fenntartja a farmot, akkor már királyság. Az, hogy a saját játszóparkunkban láthatom felcseperedni a gyerekeinket, a legfontosabb a számomra. A későbbiekben egy mesekönyv-sorozatot is szívesen készítenék erről, ahol látszódik majd, ahogyan ez a két kis kölyök a családunkban felnő.”

A nyitást 2021. augusztus 16-ra, hétfőre tervezik, a jelenlegi helyzet miatt már elég régóta halogatják. Ráadásul ezen a napon lesz a Tatra mozi 5 éves szülinapja is, ezért Boldi úgy gondolta, érdemes lenne összehangolni a két eseményt és egy közös ünneplés keretein belül megejteni a farm nyitását is.

Hétfőn egy nagy nyitott nap lesz a moziban, melynek keretén belül az emberek ingyen mozizhatnak, az érdeklődők pedig úgyszintén díjmentesen kijöhetnek a farmra is körülnézni, az állatokkal lenni. Sőt, a szintén hozzám tartozó Harcosok klubjában is nyitott napok várhatóak, ahova szeretettel várjuk a kedves sport iránt érdeklődőket!”

A későbbiekben a felnőtteknek 3 Euró lesz az egész napos belépő, míg az iskolások kedvezményes jegyet válthatnak, a gyerekek pedig 3 éves korig ingyenesen léphetnek be a farmra. Étterem és büfé a nyitáskor még nem lesz, de a későbbiekben szeretnék ilyen dolgokkal is bővíteni a helyet. „Sütögetésre lesz lehetőség, így aki hoz magával sütni valót, ott megtalál minden ehhez szükséges felszerelést, valamint padok és hinták gondoskodnak a vendégek kényelmes megpihenéséről.” – zárja mondandóját Boldi.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb