A múlt héten 3500 vakcinát adtak be, ezen a héten pedig már a munkanapokon a napi oltásszám 300-ról 700-ra emelkedett és a hétvégén újra 1000 oltás lesz mindkét nap. Ez azt jelenti, hogy a hét folyamán 5500 oltásra kerül sor – olvasható Komárom város Facebook-oldalán. A bejegyzés így folytatódik.

A következő hétre már biztosítva van minden munkanapra újabb 700 vakcina, úgyhogy a következő héten is 3500 oltást kapnak folyamatosan a regisztrált érdeklődők.

3 hét lefolyása alatt 12 500 oltásra kerül sor Komáromban, ami az egyik legnagyobb szám Szlovákiában. Ezzel a regisztráltak nagy része megkapja a védőoltást. A teljes mennyiség esetén a Pfizer oltásról van szó, aminek a neve a hivatalos SMS értesítésben Comirnaty.

Az oltások beadásának megszervezésében továbbra is a város aktív segítséget nyújt a kórháznak, a városi rendőrség segítségén túl adminisztrátorok segítik a munkát. Hétköznapokon a Rebeli színjátszó csoport segít az a munkában, amely tagjai felváltva segítenek felvenni az adatokat.

A kórház csapata szünet nélkül több héten keresztül végzi a tömeges oltást, hétvégi pihenő nélkül. Hatalmas elismerés jár az egészségügyiseknek, akik szabadnapok nélkül dolgoznak.

🇸🇰 V Komárne pokračujú s hromadným očkovaním 👍👌💪 Minulý týždeň bolo podaných 3500 vakcín, tento týždeň sa denný počet…

Közzétette: Mesto Komárno – Komárom Város – 2021. május 12., szerda

Fotó: facebook.com/komarnokomarom

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb