Bár a koronavírus okozta korlátozások a piacokat is rendre érintik, a város szeretne minél rendezettebb és szélesebb területet kialakítani a piaci árusításra. Ennek keretén belül kap új arcot az egyetemi központ melletti várpiac – olvasható a város által nekünk elküldött sajtóközleményben, amely így folytatódik:

Komáromban a legnagyobb piacot jelenleg egy magánvállalkozó működteti a vasútállomáshoz közel, a város további helyek felügyeletéről gondoskodik. Az egyik ilyen hely a várpiac, melyen nagy népszerűségnek örvendenek a vasárnapi bolhapiacok, amelyek a jelenlegi korlátozások miatt szünetelnek.

A város ezt az időszakot a hely felújítására használja fel, a legutóbbi testületi ülésen 26 ezer eurót hagytak jóvá a képviselők a felújítási munkákra.

Az összegből a piacot működtető Comorra Servis rendbe rakja a tetőrészt, felújítják az oszlopokat és a mennyezetet. A belső tér új világítást kap, továbbá a hátsó részre történelmi képek kerülnek Komáromról.

„Szeretnénk, hogy minél több lehetőség legyen a piaci árusításra, ezzel a lakosok könnyebben jussanak hozzá a régió minőségi termékeihez. A történelem során mindig a várak tövében voltak a legforgalmasabb piacok, ezért ezt a hagyományt is szeretnénk erősíteni. A várpiac helye rendkívüli, az elárusító helyek is színvonalasak lesznek és bőven van ingyenes parkolási lehetőség. Nem a versengés a jelenlegi piaccal a cél, hanem a vásárlási és eladási lehetőségek bővítése” – mondta el Keszegh Béla polgármester.

A várpiac melletti úton a járdát is felújítja a város, továbbá a hátsó részen is zajlanak a takarítási és felújítási munkálatok. Ugyancsak a város tervei közt van, hogy a Hetes lakótelepen található kisebb piac is rendezettebb és aktívabb legyen.

A munkálatok május elejéig zajlanak, remélhetőleg a fokozatos járványügyi enyhítésekkel újra indulhat a bolhapiac, majd bővülhetnek a piaci napok.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb