Csütörtökön Komáromban személyes egyeztetésre érkezett Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára, akinek hatáskörébe több fontos terület tartozik, számolt be Komárom város Facebook-oldala. A tárgyalás során Keszegh Béla polgármesterrel a következő témákban egyeztettek:

A kikötő revitalizációja. A mostani találkozó elsődleges témája a műemlékvédelmi szempontok áttekintése volt, különös tekintettel az erődrendszerre. Ugyancsak fontos egyeztetések voltak annak ügyében, hogy a Spiccről eltávolításra kerüljön a töltő állomás és a lakosoknak újra elérhető legyen ez a terület.

Turizmus fejlesztése. A város továbbra is azt kéri, hogy a turisztikai és gasztro covid támogatások során ne feledkezzenek meg a járulékos szervezetekről sem, mint pl. a Comorra Servis. Eddig a komáromi szervezetnek 23 ezer eurós támogatást sikerült kapni és további összeget szeretne meríteni a napokban elfogadott további 120 milliós csomagból.

Ugyancsak téma volt a Dunamente TDM, a regionális turisztikai szervezetben Komárom vezető szerepet vállal. A törvénymódosításoknak köszönhetően az állami támogatások elosztása igazodott a koronavírus okozta bezárásokhoz. A Dunamente TDM az idei évben is 60 ezer állami támogatást kaphat, amelyből különböző fejlesztéseket tervez a kerékpáros és a vízi turizmus terén

SFRB (Štátny fond rozvoja bývania-Állami Lakásfejlesztési Alap). A törvénymódosításoknak köszönhetően május végéig lehet leadni a kérvényeket a lakásfejlesztési alaphoz. Komárom város 14 lakás építésére pályázik, a korábbi őrsújfalui iskola épületét szeretné átépíteni startlakásoknak. A jövő évre további lakásfejlesztési projekteket készít elő a város.

Műemlékvédelmi támogatás a felújítási alapból. Az állam a közlekedési minisztériumon belül következő hónapokban közel 200 millió eurót készít elő történelmi épületek felújítására. Komárom város szeretne ebből az alapból meríteni, a pályázat lehetőségei kapcsán egyeztetett a város és az államtitkár asszony.

Covid korlátozások. Az egyeztetés során elhangzott, hogy a város támogatná a kisvállalkozások és más szolgáltatások nyitását a biztonsági körülmények biztosítása mellett. A város folyamatosan tesztelési lehetőséget biztosít, de azt szeretné, hogy a friss teszteredmények, esetleg a beoltottság lehetőséget biztosítson a szabadabb mozgásban, visszatérve a régi életünkhöz.

🇸🇰 Vo štvrtok zavítala do Komárna štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR Katarína Bruncková, do pôsobnosti ktorej…

Közzétette: Mesto Komárno – Komárom Város – 2021. április 9., péntek
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb