Termelői piac nyílik Dunaszerdahelyen a Family Center bevásárlóközpont mögött. A Grund őstermelői piac és kulturális rendezvénytér előreláthatólag a nyár végén nyílik meg.

Rábólintott a dunaszerdahelyi képviselőtestület a március 16-ai testületi ülésén a Delizia Foundation polgári társulás által javasolt Grund piactér és kulturális placc létjogosultságára. A Grund piactér a dunaszerdahelyi Family Center üzletközpont mögötti területen nyílik majd meg 2021 nyarának végén.

A piacot működtető nonprofit szervezet tervei szerint az árusításra, kulturális rendezvényekre átlagban szombatonként kerül majd sor az áprilistól decemberig tartó piaci szezonban. A piaci napokon a vásárlók és az érdeklődők nem csak a termelők és kézművesek által kínált portékát találják majd meg, hanem színvonalas kulturális programokat is. A Grund célja, hogy egy olyan közösségi teret hozzon létre Dunaszerdahelyen, ahol találkozhat és kapcsolatba kerülhet egymással a kereslet és kínálat, az emberek régi ismerősök találkozhatnak, és a családok minden tagja megtalálja a maga felhőtlen szórakozását.

A Grund piacán olyan termelők, kézművesek, street-foodosok, kultúremberek kapnak teret, mutatkozhatnak be, akik a saját maguk által előállított termést, gasztrocikket, portékát kínálják. A Grund égisze alatt létrejövő kultúrtéren, hordozható színpadon régióbeli kórusoknak, gyermektánccsoportoknak, néptáncosoknak, zeneiskolásoknak, énekkaroknak, diákcsapatoknak és helyi tehetségeknek lesz lehetőségük bemutatkozni. A piacot működtető polgári társulás tagjainak nevében Orsolya István, elnök elmondta, szeretnék, ha a kultúrtéren és a piacon egy olyan közeg alakuljon ki, ahol a vásárló beszerezheti következő heti élelmének nagy részét, természetes eredetű élelemhez, egyedi termékhez, terméshez jut, míg a termelő a fizetőképes kereslethez.

A közeljövőben elkészül a Grund weboldala is, amelyen keresztül a termelők, portékájukat kínáló kézművesek árusnak regisztrálhatnak a piacra.

Nyitókép: Facebook-Grund by Delizia Foundation

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb