Termelői piac nyílik Dunaszerdahelyen a Family Center bevásárlóközpont mögött. A Grund őstermelői piac és kulturális rendezvénytér előreláthatólag a nyár végén nyílik meg.

Rábólintott a dunaszerdahelyi képviselőtestület a március 16-ai testületi ülésén a Delizia Foundation polgári társulás által javasolt Grund piactér és kulturális placc létjogosultságára. A Grund piactér a dunaszerdahelyi Family Center üzletközpont mögötti területen nyílik majd meg 2021 nyarának végén.

A piacot működtető nonprofit szervezet tervei szerint az árusításra, kulturális rendezvényekre átlagban szombatonként kerül majd sor az áprilistól decemberig tartó piaci szezonban. A piaci napokon a vásárlók és az érdeklődők nem csak a termelők és kézművesek által kínált portékát találják majd meg, hanem színvonalas kulturális programokat is. A Grund célja, hogy egy olyan közösségi teret hozzon létre Dunaszerdahelyen, ahol találkozhat és kapcsolatba kerülhet egymással a kereslet és kínálat, az emberek régi ismerősök találkozhatnak, és a családok minden tagja megtalálja a maga felhőtlen szórakozását.

A Grund piacán olyan termelők, kézművesek, street-foodosok, kultúremberek kapnak teret, mutatkozhatnak be, akik a saját maguk által előállított termést, gasztrocikket, portékát kínálják. A Grund égisze alatt létrejövő kultúrtéren, hordozható színpadon régióbeli kórusoknak, gyermektánccsoportoknak, néptáncosoknak, zeneiskolásoknak, énekkaroknak, diákcsapatoknak és helyi tehetségeknek lesz lehetőségük bemutatkozni. A piacot működtető polgári társulás tagjainak nevében Orsolya István, elnök elmondta, szeretnék, ha a kultúrtéren és a piacon egy olyan közeg alakuljon ki, ahol a vásárló beszerezheti következő heti élelmének nagy részét, természetes eredetű élelemhez, egyedi termékhez, terméshez jut, míg a termelő a fizetőképes kereslethez.

A közeljövőben elkészül a Grund weboldala is, amelyen keresztül a termelők, portékájukat kínáló kézművesek árusnak regisztrálhatnak a piacra.

Nyitókép: Facebook-Grund by Delizia Foundation

Olvasta már?

Bajnok a komáromi röplabdacsapat

A komáromiak a döntő negyedik mérkőzésén megszerezték a bajnoki címhez szükséges harmadik győzelmet. A…

2021.04.08.

125 pozitív teszt a Komáromi járásban

Hétvégén a Komáromi járásban az önkormányzatok szervezésében 27 080 antigén tesztet végeztek, amiből 60…

2021.04.06.

Komáromban járt a közlekedési minisztérium államtitkára

Csütörtökön Komáromban személyes egyeztetésre érkezett Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára, akinek hatáskörébe több…

2021.04.09.

A magyar költészet napja

A magyar költészet napját Magyarországon és a magyarlakta vidékeken 1964 óta április 11-én ünneplik.…

2021.04.11.

Csupán 57 pozitív teszt volt a Komáromi járásban

Komárom városában az önkormányzati mintavételi pontokon egy teszt sem hozott pozitív eredményt vasárnap. Ennek…

2021.04.12.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb