A Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd pénteken tette közzé, hogy céljuk egy olyan párt létrehozása, amelyben az egymás iránti tisztelet erőt és megbízhatóságot jelent.

“Amellett, hogy ez a két párt rakja le Szlovákiában az új magyar politizálás szervezeti alapjait, a célunk továbbra is az, hogy minden olyan politikai és társadalmi szereplő, aki az egységes képviseletben érdekelt, részese lehessen” – áll a két párt nyilatkozatában.

Erre reagálva a felvidéki települések polgármesterei egy petícióban álltak ki a megegyezés mellett:

Mi, alulírott polgármesterek üdvözöljük a Magyar Közösség Pártja és a Híd párt megegyezését, az egységes magyar párt megalakulása érdekében tett lépéseiket. 

Történelmünk során számtalanszor bebizonyosodott, közösségünk akkor tudta a leghatékonyabban megvédeni és képviseltetni önmagát, amikor egységesen lépett fel. Ezért támogatjuk a magyar pártok egyesülési folyamatának elkezdését. Eljött az idő, hogy a tárgyalásokat a cselekvés váltsa fel. Mi, akikre a polgárok a településük, az otthonuk vezetését bízták, az erős érdekképviseletet támogatjuk. Ez önkormányzataink és közösségünk érdeke. 

Bízunk benne, hogy ehhez a megegyezéshez a továbbiakban csatlakozik minden olyan párt, mozgalom, intézmény és szervezet, amely a Szovákiában élő magyar közösség egységes képviseletében érdekelt.

A petíció ide kattintva érhető el, megtekinthető az is, kik azok, akik már aláírták.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb