Plakátkampányt indít a magyar népszámlálási kampány

“Szlovákiai magyarként két nyelvet beszélek. Mi a te szupererőd?” Ezzel a címmel indít kétnyelvű plakátkampányt a magyar szervezetek népszámlálási kampánya.

A plakátok üzenete, hogy a szlovákiai magyarság számos olyan értékkel rendelkezik, amelyre joggal lehet büszke: ilyen a két kultúra és nyelv magas szintű ismerete, illetve a kisebbségi létből fakadó kihívások, amelyek magasabb teljesítményre sarkallnak.

A plakátok mindenekelőtt azon városok mentén kerültek kihelyezésre, ahol a magyarság kisebbségben, vegyes nemzeti összetételű környezetben él, hiszen itt lehet szükség leginkább a pozitív megerősítésre. A magyar nemzetiség vállalása a népszámláláson kulcsfontosságú, hiszen a nyelvi jogok biztosítása függ attól, hogy hányan regisztrálják magukat magyarként egy-egy településen.  A kulturális támogatások pedig nagy mértékben azon fognak múlni, hogy mekkora lesz a magyarok országos számaránya.

A honi civil, egyházi és politikai szervezetek a népszámlálást megelőzően „A magyarság érték” szlogennel közös tájékoztató kampányt hirdettek, amely önálló Facebook és Instagram oldalakkal is rendelkezik.

A népszámlálási adatfelvétel most először elektronikus módon fog zajlani, az ezzel kapcsolatos gyakorlati tájékoztatás a magyar kampány honlapján érhető el.

Olvasta már?

COVID-2021 (Merre mennek a dolgok tovább? 3 lehetőség.)

A téma komplex. Különböző megközelítések, több gondolatkör. Mindezek miatt, és mivel nem szeretnék a…

2021.02.22.

Komáromi udvarhölgyet választott a Miss Éden zsűrije

A Miss Éden Hungary egy környezetvédelmi szépségverseny, amely arra hivatott, hogy minél több emberhez…

2021.02.22.

450 tanárt oltottak be a komáromi kórházban

A kórház hétfőn a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy szombaton az alkalmazottaik túlterheltsége és…

2021.02.22.

Lady Gagától a világűrig Németh Csillával

„A természetben, egy kávézóban, itthon, lényegtelen, csak dolgozzak  valamin.” Képzőművészet, könyvírás, természettudományok iránti vonzalom.…

2021.02.26.

A női olvasat és közép-európai életérzés

Garajszki Margit a Komáromi Jókai Színház dramaturgja, de ezen felül sok dolog köthető a…

2021.02.27.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb