December elsejétől minden nap az aktuális dátummal kivilágítunk egy-egy ablakot a városba, aminek köszönhetően különleges ünnepváró hangulatnak lehetünk részesei.  December 1-től minden nap közzé tesszük a térképet, ahol csak a körzetet jelöljük, hol kell keresni az adott számot. Hívjátok meg ismerőseiteket, tegyük együtt szebbé az ünnepet – írta az Élő adventi naptár Észak-Komáromban című esemény szervezője, Kliment Andrea.

A mai segítség

A játék nem céltalan lődörgés a városban, már a negyediknél tartunk, és a segítség egészen pontos: csak néhány utcában kell nyitott szemmel járnunk, hogy felfedezzük a kitett számokat. S hogy miről szól ez az egész?

Ma megkérdezték tőlem, mi a jutalma azoknak, akik a legtöbb ablakot megtalálják. Igazából nem gondoltam arra, hogy jutalmazzuk, ez az élményről szól, a várakozásról, összetartozásról… De, ha valaki úgy érzi, hogy szívesen szponzorál, ne fogja vissza magát – jelezte a főszervező a legnagyobb közösségi oldalon.

Ha a jutalom hiányában – nem mintha visszatartó erő lenne – keresésbe kezdünk, vigyázzunk. Nem csak ablakokon, de kirakatokban is szerepelhet az aznapi szám. Azt pedig csak remélhetjük, hogy a hagyományteremtőnek szánt kezdeményezés tényleg hagyománnyá válik, és nem csak a koronavírus okozta lezárások idején, hanem minden évben megmarad ez az aranyos kezdeményezés.

Jó keresést kívánunk mindenkinek!

Az esemény Facebook-csoportjában látható egy posztolt kép a napi megfejtésről. Nem tesszük közé, hátha valaki szeretné megkeresni, azonban itt elérhető.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb