Komárom a város weboldalán és a Facebookon tette közzé a hírt, hogy folytatódik a kukatárolók felújítása a városban:

A szeptemberi ülésen született a döntés, hogy a VII lakótelepen hat kukatárolót bezár a város, azaz fém kapukat szerelnek fel chippes zárral, berácsozva a bemászásra alkalmas felületeket. Az Eötvös utcán felszerelt zárható kapuk jó eredményeket hoztak, ezért döntöttek a további tárolók bezárásáról. Ezzel nem csak a kukázókat sikerül távol tartani, akik rendszeresen szétdobálták a hulladékot, de más környékről érkezők sem tudják kipakolni a szemetet.

Októberben elkezdődött további tárolók felújítása is, több helyen a Bauringoknál, de novemberben sorra kerül néhány hely a Seress és a Király püspök utcában is. Itt egyelőre csak a felújításra kerül sor, de minden bizonnyal még több hely lesz bezárva a jövőben, hogy fenntartható legyen a rend.

„Korábban soha nem költött a város ekkora összegeket a tárolók felújítására és új kukák vásárlására. Azt szeretnénk, hogy folyamatosan felújítsuk a tárolókat és kulturált körülmények között lehessen a szemetet tárolni” – tette hozzá Keszegh Béla polgármester.

A tavalyi évben 170 ezer eurót meghaladó összeg ment tárolók felújítására és új kukák vásárlására. Idén ez az összeg megközelíti a 90 ezer eurót.

A november eleji önkormányzati ülésen döntött az önkormányzat arról, hogy 40 ezer euró összegben új kukákat is vásárol a város. Ebből előreláthatólag 150 kuka lesz vegyes hulladékra, 25-25 pedig válogatott hulladékra.

🇸🇰 V októbri začali rekonštruovať ďalšie stojiská kontajnerov vo viacerých lokalitách pri Bauringoch, a v novembri príde…

Közzétette: Mesto Komárno – Komárom Város – 2020. november 16., hétfő

Borítókép: facebook.com/komarnokomarom

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb