Komárom hivatalos Facebook-oldalán tette közzé az alábbi hírt:

“A koronavírus okozta helyzet nehéz helyzetben hozta sok esetben a vállalkozókat. Többek között az éttermeknek és más vendéglátóhelyeknek jelent jelentős kiesést a korlátozás. Részben működhettek a teraszokon, azonban október végén az érvényes előírások szerint lejárt a nyári teraszok működési ideje.

A legutóbbi önkormányzati ülésen ezért Keszegh Béla polgármester egy olyan javaslatot terjesztett a képviselők elé, hogy a vendéglátóhelyek tovább működtethessék a teraszokat a rendkívüli állapot idején, amikor a belső térben nem fogadhatnak vendégeket. Ezzel a kedvezőbb őszi napokon tovább fogadhatják a vendégeket a külső térben. Komáromban a vendéglátóhelyeknek nem kell fizetni területfoglalásért a nyári teraszok esetén, azaz díjmenetesen használhatják a vállalkozók a közterületet.

A vállalkozóknak ugyancsak lehetőségük van a városi hivatalban módosítani a hulladék elszállításának mértékét, így ha a korlátozások miatt kevesebb szemetet termelnek, akkor ilyen formában ugyancsak spórolhatnak.”

🇸🇰 Pomáhajme miestnym pohostinstvám Pandémia v mnohých prípadoch riadne sťažila situáciu podnikateľov. Obmedzenia…

Közzétette: Mesto Komárno – Komárom Város – 2020. november 11., szerda

Szintén hasonló szándékkal hívta életre a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége a „Szeresd a hazait, válaszd a hazait!” elnevezésű népszerűsítő kampányt, amelyről már korábban is írtunk.

Most rajtunk a sor, hogy támogassuk a hazai magyar vállalkozókat és gazdákat!

Közzétette: Duna24 – 2020. október 2., péntek
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb