A múlt hétvégéken megtartott országos COVID-19 tesztelés jól láthatóan kettéválasztotta az ország lakosságát. Voltak akik egyetértettek vele és voltak akik nem, ugyanakkor a tesztkötelesek többsége úgy döntött, hogy részt vesz rajta. Ezúttal az olvasóinkat arról kérdeztük, hogy hogyan élték meg az országos tesztelést a régió egyes részein.

Ropog “José” József

Én személy szerint Karván voltam tesztelni és nagyon elégedett voltam mindennel, amit itt tapasztaltam. Természetesen én is tartottam a dologtól egy kicsit, de itt Karván nagyon profin és precízen volt megszervezve minden. Nagyjából fél óra alatt végeztünk, abból sorban állás is csak öt perc volt, majd a kultúrház nagytermében ültettek le minket és nagyjából 25 percet várakoztunk az eredményre. A személyzetet külön meg kell dicsérnem, nagyon kedves volt mindenki, maga a tesztelés is csak kellemetlen volt egy kicsit, fájni egyáltalán nem fájt.

Bauer Ildikó

Képviselőként természetes volt, hogy részt veszek önkéntesként a tesztelésen. Több egészségügyben dolgozóval egyeztettem, és véleményük szerint is a tesztelésnek köszönhetően az egészségügy legalább egy kis lélegzetvételhez jut, hiszen a kórházakban egyre rosszabb már a helyzet. A Határőr Utcai Alapiskolán szombat reggel sajnos volt, hogy több órás sorok voltak, ezt az gondolom, ki lehetett volna kerülni, ha a város beosztja a lakosokat valamilyen rendszer szerint, hiszen vasárnap alig voltak a teszteléseken. A 2. kör igaz, hogy elmaradt, de önkéntesen le lehetett teszteltetni magunkat a Matica házban, így ilyen szempontból azt gondolom, hogy egész szerencsés helyzetben vannak a komáromiak. Mivel a tesztek nem 100%-ban megbízhatóak, így nyilván az lehet igazán biztos a negatív eredményében, aki kétszer egymás után leteszteltette magát. A kormány részéről a kommunikációt kellene nagyban javítani, hogy ne változzanak napról napra az intézkedések, mert így nagyon nehéz követni őket. Többeknek nem világosak a korlátozások, hova kell a kék papír, mire számíthatnak majd az ingázók a határellenőrzéseknél, fel vagyunk-e készülve, vagy sorok lesznek a tesztelés miatt, ami azoknak is fennakadást okozhat, akik rendelkeznek negatív teszttel, hiszen nekik is be kell állniuk majd a sorba a határon. Ezekre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni és valóban átgondoltan cselekedni.

Bencze Dávid

Ha röviden akarnék válaszolni, azt tudnám mondani, hogy egy élmény volt! Mindenesetre azzal kezdeném, hogy én nagyon megörültem az intézkedésnek. Jó ötletnek tartottam, s azt gondoltam talán ezzel pontot tudunk tenni a különböző hercehurca módon megszületett szigorítások végére. Így készültünk rá, hogy mennünk kell. Nem volt kérdés! Már csak azért sem, mert a bejelentés előtt több ismerősünkről is kiderült, hogy korona pozitívak. Lévén, hogy a családomban és a párom családjában is élnek még a nagyszülők, biztosra akartunk menni, hogy későbbiekben nyugodtan találkozzunk velük is. Szombaton dél körül indultunk neki párommal, hogy leteszteljenek. Hallottunk a hatalmas sorokról, de különösebben nem hatott meg. Mi is viszonylag sokat vártunk, míg sorra jutottunk, ám a körülöttünk lévő roma származású emberek, humoros megjegyzései és viselkedései tompították a hideg szél és a lassan fogyó sor kellemetlenségeit. Jó volt látni, hogy házaspárok, vagy együtt élő fiatalok hogyan nyugtatták egymást. Érdekes volt látni, hogy néhány családtag megejtette a sorbanállás közbne a szükséges hétvégi bevásárlást is. Aztán mikor sorra kerültünk tapasztaltuk, hogy nem megy ez olyan lassan. Gyorsan és ügyesen leteszteltek minket. Köszönet érte mindenkinek, aki feladatot vállalt értünk! Persze kiváltképp örültünk a végén, hogy pozitívan lehettünk negatívak!

Forgács Attila

Nem voltam híve az országos tesztelés ötletének, nem volt megfelelően előkészítve. Az önkormányzatok tartották meg Matovičot ez számomra egyértelmű. Azonban demokratikusan gondolkodó emberként elfogadtam a helyzetet és azt mondtam magamnak – ok, a városomra egy óriási feladat vár és én arra esküdtem fel, hogy értük fogok dolgozni, ezért jelentkeztem önkéntesnek. A résztvevők fegyelmezettek és együttműködőek voltak, a tesztelők pedig egy igazi csapattá kovácsolódtak. Arra mindenképp jó volt a teszt, hogy megtudjuk, hányadán állunk. Szerintem a következőkben a regionális közegészségügyi hivatalokat kéne megerősíteni és a fertőzöttek kapcsolatait felkutatni. Kitartást a második kör minden résztvevőjének!

Borítókép: Polina Tankilevitch fotója a Pexels oldaláról

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb