A Mária Rádió Mirjam szeptember 18-án indította el egész napos műsorfolyamát az újvári 94,6-os frekvencián, „MIRJAM Rádio” néven.  A december 16-án elindult rozsnyói adással együtt így már a második vételkörzetben is elérhetővé válik a hallgatók számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás.

A 2020-as év a felvidéki Mária Rádió Mirjam (MIRJAM Rádio) számára nem csupán a koronavírus okozta kihívásokról szólt, de örömteli eseményekre is sor került. Idén ünnepelték a rádió 8. születésnapját valamint sikeresen üzemeltették a tavalyi év végén elindult rozsnyói adásukat is. A koronavírus okozta helyzetben is igyekeztek fokozott erővel szolgálni a hallgatóikat, kielégíteni a megnövekedett igényt a lelki tartalom iránt, ezáltal végezvén küldetésünket a rendelkezésre álló eszközeikkel.  Az elmúlt hónapok örömteli eseményei azonban ezzel még nem értek véget számunkra. A Szlovák Frekvenciatanács (Rada pre vysielanie a retransmisiu – RVR) döntése alapján elnyerték a sugárzási jogot az újvári FM 94,6-os frekvencián.

Ez több szempontból is hatalmas előrelépés!  A tavalyi év végéig nem rendelkeztek Szlovákiában sugárzási joggal. Addig csupán, a magyarországi Mária Rádió által üzemeltetett, magyarországi, a határ közelében elhelyezkedő frekvenciákon volt hallható napi 8 órás, regionális műsoruk, valamint interneten keresztül voltak hallgathatóak. A két új frekvencia segítségével, a küldetésükhöz híven egyre több emberhez tudják eljuttatni Isten igéjét, mindezt a rádió Máriás lelkületében, az anyanyelvükön. Különös öröm számukra, hogy az újvári vételkörzet nem csupán a „tömbmagyar” területek hallgatóihoz jut el, de reményeik szerint a szórványterületek magyar hallgatóihoz is. Így a missziós munka mellett a szórványterületek megmaradását is segíteni tudják szerény eszközeikkel.

A Mária Rádió Mirjam tevékenységéről, történetéről, műsorukról és lelkületéről bővebb információt találnak honlapukon a www.mariaradio.sk oldalon, ahol az élő adást is hallgathatják.

Ezen felül a Mária Rádió Mirjam minden második hónapban kiadja ingyenes magazinját, amit további költségek nélkül eljuttat a kedves hallgatókhoz, akik ezt igénylik. A magazinból tájékozódhatnak a rádiót érintő aktualitásokról, valamint bepillantást nyerhetnek a stáb és az önkéntesek kis családjának életébe. A magazint a rádió bármely elérhetőségén megrendelhetik.

Elérhetőségek:
Cím: 945 01 Komárom/Komárno, Jókai utca 6./ Jókaiho 6.
Telefonszámok: iroda: +421/35-7789-416; élő adás: +421/35 7 72 72 72
honlap és online műsorhallgatás: www.mariaradio.sk
e-mail: info@mariaradio.sk

Mária Rádió Mirjam

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb