A Szent István-szobor körül több száz ember gyűlt össze Komáromban. Az augusztus 20-i megemlékezést a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, a helyi Csemadok és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ szervezte.

Az ünnepi órát Korpás Éva népdalénekes nyitotta meg, majd Dráfi Mátyás, Jászai Mari-díjas, érdemes művész a Komáromi Jókai Színház örökös tagja lépett a mikrofon mögé. Keszegh Margit, a Jókai Egyesület elnöke miután köszöntötte az egybegyűlteket, átadta a szót Potápi Árpád Jánosnak, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának. Potápi beszédében többek között üdvözölte az újonnan aláírt Komáromi Nyilatkozatot, amely az egységes magyar képviselet megteremtésének első lépése lehet.

A nyilatkozatot Forró Krisztián, az MKP elnöke, Sólymos László, a Híd elnöke és Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke írta alá nem sokkal korábban a Tiszti Pavilonban. Mindhárom pártelnök ott volt az ünnepségen is, valamint természetesen megjelent Komárom polgármestere Keszegh Béla és alpolgármestere Varga Tamás is.

A Komáromi Jókai Színház színésze, Culka Ottó előadása után Fazekas László, református püspök és a helyi katolikus egyház képviseletében Lépes Lóránt atya is megszentelte a Kárpát-medence kenyerét, amelyet a komáromi F+K pékség készített, Földes István pékmester vezetésével. Az ünnepség végén a jelenlévők közösen énekelték el a Himnuszt.

Képgaléria
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb