Hatalmas mennyiségű csapadék zúdult kedd délben Komáromra – olvasható a város Facebook-oldalán. A bejegyzés így folytatódik:

Úgy, ahogy az elmúlt hetekben Győrben, vagy Budapesten, de más közeli városokban is, ez a csapadékmennyiség fennakadásokat okozott. Ilyen mennyiségű csapadék elfolyására nem kész a csatornarendszer, ezért bizonyos területeken felgyülemlik a víz.

A vízgazdálkodási vállalat 2500 lefolyóról gondoskodik. A nagy eső után fél órával már a város minden területén átjárható volt minden útszakasz, egy órán belül a legproblémásabb részeken is eltűnt a víz.

A KOMVaK, a városi rendőrség és a tűzoltóság munkatársai folyamatosan segítették a bajba jutottakat. Elsősorban mélyebben fekvő garázsokban és a pincékben jelentett gondot a víz, bizonyos lokalitásokban a felgyülemlő víz visszafolyott a csatornarendszerben.

Kérjük a lakosokat, akiknek segítségre van szüksége, azok a városi rendőrség telefonszámán (159) jelezzék. Ugyancsak kérjük a lakosokat, ahol eltömített lefolyót látnak, folyamatosan jelezzék a KOMVaK vállalat elérhetőségein: www.komvak.sk/svk/vodaren/140/vase-podnety vagy tel.: 0850 777 999. A tisztítást folyamatosan végzik. A vízgazdálkodási vállalat arra kéri a lakosokat, hogy a lefolyóba ne dobjanak olyan tárgyakat – vizes zsebkendő, tamponok és más higiéniai eszközök – amelyek eldugítják a lefolyókat, mivel ilyen esetekben különösen nagy problémát okoz.

🇸🇰 V utorok na poludnie Komárno zasiahlo veľký dážď. Za takmer 35 minút napršalo 41 mm zrážok, čo sme tu už niekoľko…

Uverejnil používateľ Mesto Komárno – Komárom Város Utorok 11. augusta 2020

Borítókép: facebook.com/PinceEgyetemiKlub

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb