Az Esterházy Akadémián valósult meg a Nemzeti Ifjúsági Tanács KMP programjának második képzési hétvégéje. A Közéleti Mentorprogram célja, hogy országos szinten gyűjtse össze a tehetséges és a közélet, valamint a társadalmi ügyek iránt fogékony fiatalokat. A résztvevők számára közéleti képzési hétvégéket szerveznek, ahol kézségfejlesztő tréningeken és interaktív kerekasztalbeszélgetéseken vehetnek részt, mintaprojekteket hozunk létre közösen, amelyek egy-egy, a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást.

A mostani volt az első képzési hétvége amely kiemelten nemzetpolitikai fókuszt kapott a felvidéken tett látogatás által. A hétvége programja során a meglátogattuk Selye János Egyetemet, ahol Juhász György Rektor és Mészáros János HÖK elnök mutatta be annak a működését számukra, találkoztatok a komáromi városházán Keszegh Béla polgármesterrel aki az önkormányzat működéséről és a város történelméről tartott előadást, az Esterházy Akadémián Gubík László mesélt az intézmény működéséről valamint személyes állampolgársági ügyéről.

Szombat délelőtt Papp Bálint a Muraba EGTC igazgatója mesélte el, hogyan működnek az Európai Térségi Társulások, valamint vita elméleti előadást is tartott az érdeklődőknek. Kántor Zoltán a Nemzetpolitikai Kutatóintézet Igazgatója a nemzetpolitika alapjait mutatta be előadásában, Edmár Attila pedig a Martosi Rendezvényliget és Népfőiskola terveit prezentálta.

Dunaszerdahelyen a résztvevők meglátogatták a MOL Akadémiát, a DAC 1904 stadionját és a ma7.sk szerkesztőséget is, majd ezt követően a Naszvadi fürdőben pihenték ki közösen a sűrű szakmai program fáradalmait.

Képgaléria
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb