A Komáromi Jókai Színház Mrožek: Emigránsok című darabjával hivatalosan is kijátszotta bérleteit. Nem kis kihívás volt, hogy a koronavírus által irányított évben ezzel az előadással, azon kevés színházak egyikévé vált, akik teljesíteni tudták az igéretüket a felnőtt közönség felé.

Amikor nem lehetett színpadon állni, 20 kisfilmet forgattak le a diákok számára, a Youtube-ra felolvasó színházi előadások kerültek és a Felvidéki költők társasága címmel több mint 20 videó került fel, amelyben szlovákiai magyar költők verseit adták elő a színművészek.

Pataki András rendezésében Kiss Domonkos Márk és Gál Tamás szereplésével bemutatott Mrožek Emigránsok című darabja például egy elgondolkoztató rendkívül aktuális témát boncolgat a színpadon.

Húsba vágó és lélekbe markoló kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről.

Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkás sorsát mutatja meg az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörét járva körül, felvillantva az emigrációs lét fájdalmas igazságait. A párhuzamos magányban élő két ember sorsának ábrázolása közben az író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat: hol az egyikük, hol a másikuk igazságát érzi erőteljesebbnek a néző. Sławomir Mrožek darabja különösen aktuális ma, amikor világjelenségként éljük meg, hogy emberek sokasága más országokban igyekszik a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni.

Jegyek válthatóak online a https://jokai.interticket.sk/ oldalon; személyesen a jegypénztárban, vagy pedig Bartha Zoltánnál a +421 (35) 7908112 telefonszámon, illetve e-mailben a tiket@jokai.sk címen.

Olvasta már?

Pénteken kiderül, ki lesz az Év Vállalkozója

Július 1-jén, azaz pénteken kerül sor az Év Vállalkozója verseny döntőjére Komáromban, a Tiszti…

2022.06.28.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb