Május 14-én került megnyitásra a Nympha című kiállítás a komáromi Limes Galériában. A kiállítás három művész, Hajnovics Márta, Csémy Olivér és Kopócs Tibor műveit fogta össze egy csokorba Nympha cím alatt Szabó Bodó Renáta, a kiállítás kurátora.

Nagy volt az érdeklődés a Limes Galéria idei első kiállításmegnyitója iránt. A kiállítás témája a Nymphák (nimfák) voltak, a szépség örök megtestesítői. Nem véletlen ez a témamegjelölés, hiszen mindhárom művész alkotásainak fontos eleme a női test, a szépség ábrázolása, igaz mindhárom esetben más-más szempont szerint. Ez tökéletes harmóniában van a rendezvény mottójával, ami Immanuel Kanttól származik: „Szép az, ami érdek nélkül szép”.

Hajnovics Márta, rimaszombati festő realisztikus stílusában „hétköznapi” nőket „hétköznapi helyzetekben” ábrázol különös érzékenységgel, a látszólagos egyszerűségben a művésznő életfilozófiája sugall át, a nem anyagi tárgyakban fellelhető, pillanatban rejlő szépség és boldogság. Az úszás, a nevetés, a tánc egy-egy olyan mozzanatát láthatjuk képein, ami átmelegíti a szívünket, és csak reménykedni tudunk benne, hogy rövidesen a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy újra együtt legyünk legalább akkora mosollyal az arcunkon, mint amiket a képeken láthatunk.

Hajnovics Márta munkái

Csémy Olivér építész Komáromban született. Építészeti alkotásaihoz (Amfiteátrum Kassán, Imperial Hotel Pőstyénben, Postabank Pozsonyban) hasonlóan a képzőművészetben is a pontosság, a részletek megragadása tölt be kulcsszerepet. Parafrázisok keretében mutatja be híres női szépségek szubjektívan megalkotott, újragondolt, valós arcát.

Csémy Olivér munkái

Kopócs Tibor festőművész Nagykeszin született, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének elnöke, az Ateliér folyóirat főszerkesztője. A művész tudatosan alakította úgy életét, hogy minél több ismeretet, tapasztalatot gyűjtsön. A grafikán, festészeten felül foglalkozott illusztrációval, díszlet- és jelmeztervezéssel, tűzzománckészítéssel. Különböző technikákkal készült, realitástól elrugaszkodott, mitológiai, irodalmi témákat megörökítő alkotásaival volt jelen.

Kopócs Tibor alkotásai

Farkas Veronika, a Limes Galéria vezetője gratulált Szabó Bodó Renáta kurátornak a munkájáért, és örömét fejezte ki, hogy az élet végre elkezdett visszatérni a galéria falai közé. Hangsúlyozta, hogy ahogyan a nimfák az örök szépség soha meg nem öregedő képviselői, úgy az itt kiállított képek is a maradandó, határokon és évtizedeken átnyúló szépség megörökítését tűzték ki célul, és teljesítették is azt.

A rendezvényen fellépett a Fél/Sziget duó – Stubendek István (fuvola, szintetizátor) és Zsákovics László (gitár, szintetizátor).

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb