Szeptember 30-án (pénteken) 19 órai kezdettel látható a Komáromi Jókai Színházban Lucskay Róbert–Forgács Miklós–Czajlik József Apa, Anya, Pia című színpadi játéka. Lucskay Róbert virtuóz one man show-ját a 2022/23-as évad első stúdióbérletes előadásaként tekintheti meg a komáromi közönség. A kassai Thália Színház produkciója nagy sikerrel szerepelt a szlovákiai színházak turócszentmártoni országos fesztiválján (Dotyky a spojenia), és beválogatták az idei Színházi Nyitra főprogramjába is.

Valaki áll a térben. Ki ez az alak a színpadon? Egy színész létezik a reflektorfényben. Fejében egy emlék. Körülötte jelen, múlt, jövő. Történeteiben sok-sok derű, szomorúság, rejtély és képzelet. Az Éhes Színész áll a térben. És mindig vele vannak az Apa, az Anya és a Pia.

A többműfajú, felvillanyozó erejű színpadi játék a szenvedélybetegségről szól egy gyerek szemszögéből. A szerzői előadás a felnőtté válást mutatja be az egyik szülő szenvedélybetegségének árnyékában. A darab elvezet egy kisfiú otthonába, egy furcsa családi környezetbe, ahol bármi megtörténhet, és ahol minden nap szeretet és félelem kart-karba öltve jár. A családtörténetek bármikor vérbő stand-up comedy-be és a nézők és az előadó közötti szórakoztató párbeszédekbe váltanak át. A közönséget ráadásul az agy titokzatos rejtelmeibe is bevezeti a nyughatatlan, sziporkázó, szellemes, de önmagával és helyzetével egyre kérlelhetetlenebbül szembesülő Éhes Színész…

fotók: Komáromi Jókai Színház

Az előadás egy olyan témát tár föl és vizsgál, amely rendkívül elterjedt jelenség, nagyon sok ember tapasztalja meg a saját bőrén, mégis sokan tabuként kezelik. Az alkotók arra szeretnék ösztökélni a nézőt, hogy ha talál hasonlóságot a színpadi karakterek és saját maga, vagy egy általa ismert személy között, akkor ne ijedjen meg, ne dugja homokba a fejét. Az előadás szenvedélyesen akar szórakoztatni és ismeretet terjeszteni.

„Az Éhes Színész valamit mindig kifőz!”

– ezt sose felejtse el a nagyérdemű!

Lucskay Róbert színészként több mint 25 év után tért vissza a kassai Thália Színházba, ahol a pályáját kezdte. A Nagy-Britanniában élő színész olyan nagy presztízsű színházakban játszott, mint a Globe Theatre, a Royal Shakespeare Company, a Kneehigh Színház, vagy a Complicite Társulat. Több rangos színészi elismerést kapott, a brit színházi élet számtalan izgalmas alkotójával dolgozott együtt.

Apa, Anya, Pia

Játssza: Lucskay Róbert
Rendezte: Czajlik József
Dramaturg: Forgács Miklós
Díszlet: Gadus Erika
Jelmez: Őry Katalin
Jelmezkivitelező: Hornyik Orsolya

Bábtervező: Marc Parrett, Leeds

Bábtervező konzultáns: Sarah Wright, London

Művészeti konzultánsok: Carl Grose, Bristol / Anna Maria Murphy, Mousehole / Peter Pavlac, Pozsony

Light design: Majoros Róbert, Újvidék

Producerek: Szpisák Gyula (SK/HU), Liz King (UK), Paul Crewes (UK/USA)

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb