Idén 20. alkalommal várják a jelentkezőket a Kárpát-medence szintű környezetvédelmi versenyre, Áder János az esemény fővédnöke. A verseny hatóköre, ahonnan résztvevőket várják kiterjed az egész Kárpát-medencére és három korosztályra, azaz ebben a tanévben is az általános iskolások mellet a középiskolások és a felsőfokú képzésen részt vevők jelentkezését várják.

Még egy fontos változás történt: az előző tanévtől átálltak a digitális versenyzésre, ezzel is mérsékelve környezetre gyakorolt káros hatást. A verseny kijelölt témaköreiben igyekszik a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölelni, több oldalról közelíteni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a versenyzőket. A szervezők a verseny fordulói során igyekeznek a versenyzőket minél izgalmasabb és élményszerűbb módon bevinni a klímaváltozás erdejébe, hogy az ottani tapasztalatokkal felvértezve, képviselhessék megváltozott gondolataikat, véleményüket a kortársak felé.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök. Általános és középiskolások csapatban versenyezhetnek, míg az egyetemisták egyéni munkában mérhetik össze a tudásukat.

Az 1. korcsoportba tartozó általános iskolás diákok az első, illetve a második forduló alkalmával egy-egy online feladatsort kell kitölteniük, majd a harmadik fordulóban egy írásbeli feladatlap kitöltését követően szóban is számot kell adni a tudásukról.

A 2. korcsoportba tartozó középiskolás diákok a 3 megadott témakör közül kell egyet kiválasztaniuk és munkavázlatot készíteniük. A 2. fordulóba jutott csapatoknak ezt a témakört kell bővebben kidolgozniuk, majd a harmadik fordulóban szóban is be kell mutatniuk a kidolgozott munkájukat. Az első két korcsoport esetén a csapatok 2-4 főből állhatnak!

A 3. korcsoportba tartozó egyetemi hallgatók egyénileg versenyeznek. Az első forduló alkalmával a meghirdetett 5 környezetvédelmi téma közül kell egyet kiválasztaniuk, melyből egy vázlatot kell készíteni. A második fordulóba jutott hallgatóknak lehetőségük lesz a választott téma bővebb kidolgozására, melyet a döntőben szóban is be kell mutatniuk a szakmai zsűri előtt.

Minden korcsoport esetén a jelentkezési határidő: január 28. éjfél. A döntőbe jutottak értékes pénzbeli és értékes tárgybeli jutalomra számíthatnak! A részletes versenykiírás és a jelentkezési felület itt érhető el.


Piros7es
Nyitókép: piaxabay
Fotók: https://kozosjovonk.hu/

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb