A Fejlesztés c. SKHU/WETA/1901/4.1./038 sz. projekt kapcsán a Marthos Polgári Társulás 2021. augusztus 28-án tartotta szónok- és esszéíró versenyét az Esterházy Akadémián.

A nap folyamán szónok- vagy esszéíró versenybe volt lehetőség bekapcsolódni. Mindkét lehetőség 4-4 témakörből állt, s ezekből tetszés szerint választhattak a jelentkezők. Az első témakör az Esterházy-emlékév ünnepléséhez kapcsolódva „120 éve született a névadónk – Esterházy-emlékévet ünnepel a magyarság” címmel, míg a második témakör a „Nemzeti újrakezdés éve – A közösségi élet újraindításának kihívásai” címmel lett meghirdetve.

Míg az egyik Esterházy János időtálló hagyatékáról és életpéldájának napjainkban is aktuális üzenetéről szól, addig a másik a jövőre fókuszálva, a világjárvány okozta változásokra fókuszál és azok jövőbeni hatásairól, az újrakezdés lehetőségeiről szól.

A harmadik témakör szintén az aktuális eseményekhez kapcsolódva „Találkozz Jézussal Budapesten! – Hirdeti a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondata” címmel, míg a negyedik a nagymértékben testet öltött médiafelületek használatára reagálva: „Közösségi vagy közösségellenes? – A szociális hálók korát éljük” címszó alatt került meghirdetésre.

Az egyrészt felületes, durvuló internetes közbeszéd szemben a kreatív és érdekes tartalomgyártással, valamint az egyensúlykeresés és valamely irányba történő fókusz témaköre mellett a jelentkezők választhattak, hogy véleményük szerint a felsoroltakat figyelembe véve hozhat-e valódi feltöltődést a mai fiatalok számára az eucharisztikus kongresszus.

A rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb