A Fejlesztés c. SKHU/WETA/1901/4.1./038 sz. projekt kapcsán a Marthos Polgári Társulás „Médiatudatosság és a Család szerepe a 21.században”, valamint „A hagyományos családi szerepek fontossága” címmel szervezett konferenciát a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpontban 2021. augusztus 7-én szombaton.

A konferenciát Gubík László, a Marthos p.t. elnöke, egyben az esemény házigazdája, az Esterházy Akadémia igazgatója, Hideghéthy Andrea, a Szövetség a Közös Célokért ügyvezető igazgatója, valamint Keszeg István polgármester nyitották meg köszöntőjükkel.

A délelőtti és délutáni előadások során az érdeklődők szakemberektől és nagycsaládos előadóktól hallhattak hasznos tanácsokat a gyermeknevelés rejtelmeiről, valamint a hagyományos családszerepek fontosságáról, s mondták el saját tapasztalataikat.

A délelőtt folyamán az előadások Kiss Réka riporter, a Külhoni Családbarát Médiáért-díj birtokosa moderálásával vette kezdetét, miközben Strédl Terézia pszichológus, egyetemi oktató, Süll Tamás református lelkész, családterapeuta, valamint Nagy Annamária pszichológus beszélgettek a szülőkkel a családról, a 21. századi életforma kihívásairól, a családot fenyegető veszélyekről. A szakemberek hasznos, gyakorlati tanácsokat nyújtottak különféle megközelítésből, amelyeket az érdeklődők – a kedvező hatás érdekében – saját életükben is alkalmazhatnak. Nemcsak a gyermekneveléssel, de párkapcsolati nehézségekkel kapcsolatban is megszívlelendő tanácsokkal látták el a bátor kérdezőket.

A délután folyamán a hagyományos családszerepek fontosságát hangsúlyozta három, nagy családban élő férfi Hideghéthy Andrea moderálásával. Krúdy Tamás újságíró, a Férfiak Klubja tagja, 6 gyermek édesapja, Gável András, énekes, újságíró, valamint Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke arról beszéltek, hogy a család a gyarapodás, a boldogság és a siker kulcsa.

A rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb