Pelle Veronika nem először oktatta a jelentkezőket, korábban a médiatechnikákról valamint csapatépítésről tartott előadást és képzést. Most azonban teljesen a retorikáé volt a főszerep.

Kezdve a retorika születésétől, térhódításán át jelenlegi formájáig megismerhették a fejlődni vágyó fiatalok ezt a tudományt. A képzés részeként a jelenlévők betekintést nyerhettek a nyelv helyesebb és pontosabb használatába, természetesen gyakorlatorientált feladatokon keresztül. Felismerni az érveket, megkülönböztetni a véleményektől nem mindig egyszerű feladat, pláne egy olyan világban, ahol a médián keresztül a nap 24 órájában próbának meggyőzni minket politikai szereplők, vagy épp marketingesek hada, hogy választjuk a termékeiket. A képzésen a résztvevők megtudhatták azt is, hogy maga a szónok is fontos eleme a szónoklatnak, a hitelesség, a mondanivalóhoz való viszony, a tapasztalati tudás elsajátítása mind fontos elemei a meggyőzésnek.

“A legfontosabb, az volt, hogy megírtuk saját beszédünket, a felkészülés során tapasztalt szónokok szónoklatait és azok felépítéseit ismerhettük meg. Ehhez mérten igyekeztünk tökéletesíteni saját mondanivalónkat. Pelle Tanárnő tapasztalt és felkészült oktató, sokat adott számomra a képzés, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne elmélyíteni tudását a retorika terén” osztotta meg velünk Morva Mátyás, a képzés egyik résztvevője.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb