2021.05.29-én és 2021.06.12-én került sor a Szimicsku László médiaszakember által vezetett elméleti és gyakorlati médiaképzésre Martoson.

A két részre osztott interaktív foglalkozáson olyan fiatalok vettek részt, akik tudatosan készülnek a közéleti-véleményformálói pályára, vagy különösen érdeklődnek a média világa iránt. A képzés a Marthos polgári társulás Fejlesztés c. határon átnyúló projektjének keretében valósult meg.

Az oktatás során lehetőség nyílt például sajtóközlemény vagy sajtómeghívó írásának elsajátítására. A növendékek nem csupán elméletben lesték el az említett műfajok lényegét, gyakorlatban is próbára tehették tudásukat, hiszen házi feladatként készítettek egyet-egyet. Továbbá komoly hangsúly esett a hír felépítésének ismertetésére, különösen a hat újságíriói kérdésre: Ki? Mit? Mikor? Hol? Hogyan? Miért?   

oznor

Kartai Gergő növendék lapunk kérésére röviden összefoglalta, mit is jelent számára, hogy résztvevője lehetett Szimicsku László előadásainak:

„Ab ovo maximálisan elégedett és hálás vagyok azért, hogy tanáraim között tudhattam [Szimicsku Lászlót – szerk.] az Akadémián. Az első alkalom során tudatosult bennem de facto, hogy hihetetlen nagy odaadással, szeretettel, de mindenek előtt példaértékű szakértelemmel műveli hivatását. Akkurátussága, precizitása, valamint professzionális hozzáállása nagy hatással volt rám. Talán nem is véletlen egybeesés, hogy jogi pályafutásom a workshopokat követően a tudományos élet vizeire sodort, ahol a publikálás mély tengerében kell majd elmerülnöm, melyhez úgy érzem, hogy megkaptam az életmentő útravalókat. Hálásan köszönöm!”

Szimicsku László elmondta, nagy örömére szolgál a felvidéki fiatal tehetségek támogatása, főleg, ha elég bátrak ahhoz, hogy közéleti és/vagy médiával kapcsolatos pályára lépjenek. Amíg lesznek ilyen fiatalok, számíthatunk oktatói és mentori segítségére.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb