Halász Zsuzsa a Kossuth Rádió szakembere izzasztotta két egymást követő hétvégi napon az Interreg pályázat keretei közt megvalósuló média gyorstalpalón a fiatalokat.

A tréningre jelentkező fiatalok bebizonyíthatták talpraesettségüket, hiszen a feladat a legkevésbé sem volt egyszerű, eddig számukra nem ismert kommunikációs gyakorlatokon keresztül fejleszthették retorikai képességeiket. A felkészítő öt témakört adott meg a vizsgához, melynek sikeres abszolválása egy televíziós körülményekhez szabott vita volt.

A témakörök érintették az Európai Uniót, jogállamiság kérdését, a világjárványt, az ahhoz köthető magyarországi intézkedéseket, valamint a felvidéki közéleti helyzetet egyaránt. A jelenlévőknek minden témából fel kellet készülniük, majd egy általa választott témából alaposan szemügyre vette Halász Zsuzsa a résztvevők felkészültségét.

Méry János kérdésünkre elmondta, hogy a témák igényesek voltak, és alapos felkészülést igényeltek. „Kemény kérdéseket kaptunk, a felkészítőnk nem hagyta levegőben lógni a témákat, igyekezett megizzasztani minket, ami tapasztalatából is adódik. Bár felkészültem arra, hogy nem lesz könnyű a tréninget lezáró interjú, de ennek ellenére is sikerült nehéz helyzetbe hoznia, mely helyzetekre nem mindig reagáltam megfelelően.” mondta el lapunknak János.

címkék: ,
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb