A Miss Éden Hungary egy környezetvédelmi szépségverseny, amely arra hivatott, hogy minél több emberhez eljuttassa azt az üzenetet, hogy jobban kéne figyelnünk a környezetünkre, óvnunk és becsülnünk kéne a bolygónkat. A döntőben két lány is ott volt a környékünkről, egyikük különdíjban részesült, míg másikuk az I. udvarhölgy díját zsebelte be.

Az idei verseny során minden indulónak két ruhát kellett elkészítenie, egy fürdőruhát és egy  estélyit/koktélruhát. A feladat során olyan anyagokat kellett használni, melyek újrahasznosíthatók, vagy pedig a hétköznapokban már hulladékként nézünk rájuk. Végül a kamerák előtt a lányok bemutatták a ruhadarabokat és néhány mondatban szót ejtettek a  környezetvédelmi elképzeléseikről.

A világjárvány okozta helyzet miatt a versenyzők egy része az otthonában felvett videókon mutatkozott be a zsűrinek és a közönségnek, míg a többiek a ráckevei Duna Relax Hotelben mutatták meg magukat. A 21 döntős lány bemutatkozását élőben a Miss Éden Hungary Facebook-oldalán közvetítették.

A versenyen elég vegyes mezőny gyűlt össze, de több csinos lányt is megismerhettünk. Köztük volt régiónk két fiatalja, a gútai Fülöp Krisztina és a komáromi Kovács Vivien is.

Fülöp Krisztina ruhája újságokból készült el, fürdőruháját pedig zsákokból készítette. Bemutatkozó videójából kiderült, hogy természetesen szelektíven gyűjti a szemetet és már több szemétszedési akción is jelen volt. A ruhájával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a hagyományos újságok helyett inkább az interneten olvassunk. Reméljük azért a Duna24 nála is a kivételek közé tartozik majd. Krisztina korábban vett már részt szépségversenyen. A Felvidék Arca 2019-es döntőjében a második helyen végzett. A Miss Éden Hungary 2021-es fináléjában a zsűri különdíjjal jutalmazta, így ha a járványhelyzet megengedi egy wellnesshétvégén ünnepelheti meg sikerét.

A komáromi Kovács Vivien a Selye János Gimnázium diákja, a későbbiekben pedig jogi egyetemen szeretné folytatni tanulmányait. A mindössze 17 éves lány szeret utazni, sokat sportol, korábban két évig bokszolt és kilenc évig táncolt is. Szabadidejében fotózásokon vesz részt, de nagyon szereti az állatokat is. Bár van két kutyája, rendszeresen ellátogat a helyi állatmenhelyre, ahol segít az ott dolgozóknak.

Fotó és smink: Karina Illésová, Karina Glam studio

Vivien a versenyre való jelentkezéssel tapasztalatot és barátokat szeretett volna szerezni és bár utóbbi az online jelenlét miatt nem igazán jött össze, mégsem lehet csalódott. A ruháját és bikinijét zsákokból, kupakokból, újságokból és textil darabokból elkészítő fiatal hölgy az eredményhirdetés alatt, mikor a különdíjasok nevét elárulták, azt gondolta helyezés nélkül fejezi be első megmérettetését. „Valamiért teljesen az volt a fejemben, hogy ha különdíjat nem kapok, akkor helyezett sem leszek. Az első versenyemen nem reméltem, hogy egyből a dobogóra kerülhetek, tényleg a tapasztalat megszerzése volt számomra a legfontosabb. Nagyon meglepődtem mikor végül a második helynél az én nevemet mondták és hatalmas volt itthon az öröm” – mesélte a verseny után a Miss Éden Hungary I. udvarhölgye.

A döntőben többen is igazán kreatívak voltak, amikor a ruhájuk alapanyagait kellett kiválasztani. Volt, aki szájmaszkokból alkotta meg bikinijét, de a szemeteszsák és az újságpapír volt a legnépszerűbb a lányok között. A győztes, Laczkó Valentina viszont buborékfóliából készítette el látványos koktélruháját, a II. udvarhölgy, Fekete Vivien pedig rózsákkal díszítette azt. A dobogósok a címek mellett 100 000 forintos ösztöndíjban részesülnek. A különdíjasok a már említett Fülöp Krisztina mellett Kiss Regina, Ternák Bianka, Szick Petra Dóra és Szikora Cintia lettek.

Fotó és smink: Karina Illésová, Karina Glam studio

Kovács Vivien beavatott minket zöld életmódjába is: „Nagyon fontos a környezettudatosságra felhívni a figyelmet, hiszen mi tehetünk ezért a legtöbbet. Azt is remek ötletnek tartom, hogy egy szépségversenyt is összekötöttek ezzel a témával, hogy még inkább felhívják erre a figyelmet. Mi talán a legkönnyebben a szemét szelektálásával tehetünk a Földünkért, de igyekszek minél kevesebb műanyaghulladékot termelni, bár ez nem egyszerű, hiszen ha bemegyünk egy üzletbe, akkor azt látjuk, hogy a legtöbb élelmiszer vagy kozmetikum csomagolása a szemétben köt majd ki. Vannak viszont már jó kezdeményezések, például amivel most mindenki találkozik azok a maszkok. Szerintem nagyon jó ötlet saját magunknak megvarrni, és nem minden nap újabbakat a szemétbe dobni. Ha az ilyen kisebb dolgokra odafigyelünk, és például az utcán vagy a természetben sem dobáljuk el a szemetet, akkor már nagy lehet az előrelépés. Én már ezért is évek óta figyeltem a Miss Édent, így nagyon örültem neki, hogy, ha csak virtuálisan is, de ott lehettem a fináléban.”

Fotó és smink: Karina Illésová, Karina Glam studio

Vivien a modellszakmában nehezebben tud érvényesülni, hiszen alacsonyabb az ott elvártnál, de számos arcfotózáson vett már részt, valamint a szépségversenyekkel sem szeretne leállni. „Tavaly már a Felvidék Arcára is jelentkeztem, ami sajnos a járványhelyzet miatt elmaradt, de van még több magyarországi verseny is, ami nagyon csábító. Szeretnék viszont fokozatosan haladni és előbb kisebb versenyeken tapasztalatot szerezni, hogy a nagyobbakon is sikeresen tudjak szerepelni” – avatott be terveibe minket a komáromi lány.

A Selye János Gimnázium diákja példaképeiként két magyar hölgyet nevezett meg. „Kulcsár Edinának néhány évvel a versenyei után már férje és két gyermeke van, de a szépsége is lenyűgöző, nem hiába lett ő a második legszebb a világon a 2014-es Miss World versenyen. Amit pedig Palvin Barbi elért, az óriási teljesítményt, hiszen az ő nevét mindenhol ismerik. Mindketten igazi példaként szolgálhatnak sokunk számára.”

Fotó és smink: Karina Illésová, Karina Glam studio

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb