A karácsonyi emlékeim közül a kedvenceim elsősorban nem szentestéhez vagy az ajándékokhoz kötődnek, hanem az adventi vasárnapokhoz. Családomban él egy szokás, miszerint advent minden vasárnapján közösen készítünk egy szárazsüteményt és valamilyen kis dekorációt a lakásba.

Az asztalra odakerült a koszorú az égő gyertyával, a karácsonyi dekoráció és desszertként a friss sütemény.

Ezt követően anyukám a sütemény felét elcsomagolta, és úgy elrejtette, hogy meg sem találtuk karácsonyig, pedig higgyék el, kerestük. karácsonykor pedig az ünnepi asztalra kikerült a rengeteg sütemény, a családtagoknak szép dobozokba csomagolva, szalaggal átkötve vittük ajándékként a négy héten át készült sütemény-válogatásunkat.

Ezért az adventi időszakban minden héten egy süteményrecepttel és egy kis kézműveskedéssel lepjük meg olvasóinkat, hogy a karácsonyi hangulat idén is beköltözzön az otthonokba.

A karácsony illata, avagy a szegfűszeggel dekorált narancs

Ez egy nagyon közkedvelt dekoráció a karácsony közeledtével, így most a klasszikus formáján kívül megmutatom, hogyan lehet egy gyertával feldobni és továbbgondolni otthonunk díszét.

A klasszikus dekoráció

Ajánlatos, hogy egy fekete filctollal, lehetőleg egy vékonyabb fajtával felrajzoljuk a kiválaszott mintát. Ez lehet egy karácsonyfa, egy felirat vagy akár valamiféle hullám minta is.

Ezután hurkapálcikával kilyukasztgatom a narancs héját, hogy a szegfűszeg könnyen beleszúrható legyen.

Gyertyával továbbgondolva

Először is megkeressük azt a pontot, ahol a narancs stabilan megáll. A tetejére helyezzük a mécsest és körberajzoljuk egy filctollal. A filcvonal mentén levágjuk a narancs héját.

Kanállal és esetleg késsel kialakítjuk a gyertya helyét. Próbáljuk lehetőleg a narancs héjának pereméig beleszúrni a mécsest a narancsba. Ezt követően már a klasszikus módon folytatjuk. A skiccelést követően hurkapálcával előkészítjük a szegfűszeg helyét.

Tipp: válasszunk fahéjillatú mécsest vagy valamilyen karácsonyt idéző illatot.

🎄 Készülődjünk az ünnepekre ☃️ Mi régiónk egy családi szokásának bemutatásával hangolódunk az adventi időszakban 🍪 Íme az első lépés! 🥐

Közzétette: Duna24 – 2020. november 27., péntek
Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb