Szörnyű hírrel indult a szombat: 43 éves korában vastagbélrákban elhunyt korosztályának egyik legtehetségesebb színésze, Chadwick Boseman, akit a legtöbben a Marvel-filmek Fekete Párducaként ismerhetnek. A színészt négy éve diagnosztizálták a betegséggel, ami azonban nemrég negyedik stádiumúvá, azaz áttétessé vált. Bár több műtéten, valamint különféle kemoterápiás kezelésen is átesett, tegnap teste feladta a küzdelmet. A hivatalos közlemény szerint Bosemant otthonábanm családja körében érte utol a halál.

Chadwick Aaron Boseman 1976. november 29-én született a dél-karolinai Andersonban. Édesanyja, Carolyn ápolónőként dolgozott, édesapja, Leroy pedig előbb a textiliparban, majd kárpitosként helyezkedett el. Bosemant már egészen fiatalon tehetségesnek kiáltották ki. Először íróként hívta fel magára a figyelmet, mikor egy lelőtt iskolatársa emlékére megírta a Crossroads című színdarabot.

Eleinte Brooklynban élt, ahol drámaoktatóként dolgozott, majd 2008-ban döntött úgy, hogy Los Angelesbe költözik, és kipróbálja magát színészként. Rövid karrierje ellenére rengeteg emlékezetes szerep köthető a nevéhez: 2013-ban ő keltette életre az első profi afroamerikai baseballjátékost, Jackie Robinsont A 42-es című filmben, de ő volt a legendás RNB-énekes, James Brown is a Get on Up-ban. Feltűnt még a Message from the King, a 21 híd vagy a nemrég megjelent, Spike Lee által rendezett Az 5 bajtárs című filmekben is. A legtöbbeknek azonban minden bizonnyal Fekete Párduc megformálásáról marad örökre emlékezetes, akit négy szuperhősfilmben, az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, az önálló filmjében, a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Végjátékban alakított. Nyugodjék békében!

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb