A komáromi születésű rapper, ifj. Ropog József (José) az „Ilyen még nem volt” videóklipp után, most egy komolyabb hangvételű szerzeménnyel rukkolt elő, amely a szerelemről szól, de nem abban az elcsépelt, rózsaszín felhős, rózsaszín buborékos stílusban. A szerzemény vasárnap 19 órától elérhető a legnagyobb videómegosztón. Josét az új klipről és a jövőbeli terveiről is kérdeztük.

Mielőtt rátérnénk a soron következő kliped kivesézésére, röviden bemutatnád magad az olvasóinknak? Ki is José, mikor kezdődött a karriered?

2008 körül írtam meg az első dalaimat, de versek írogatásával kezdődött az egész 1-2 évvel azelőtt. Csehországban jártam egyetemre, ott a kollégiumi szobán az egyik szobatársammal kezdtük el írogatni a zenéket, szövegeket. Eleinte csak nagyon kínos házi felvételek születtek, aztán lassacskán eljutottam komolyabb stúdiókba, jelenleg pedig már saját stúdióm van, ahol a dalok készülnek.

A rövid bemutatkozás után térjünk is rá a vasárnap megjelent videoklipedre, amelyet a Tudom jól című számodhoz készítettetek. Úgy látszik, hogy ez újra egy komolyabb hangvételű nóta lett. Nagyvonalakban összefoglalnád, hogy miről is szól az új dal?

Komolyabb hangvételű, amolyan szerelmes dal, ám nem abban az elcsépelt, rózsaszín felhős, rózsaszín buborékos stílusban. Egy érett, felnőtt kapcsolat mindennapjairól szól, amelyet természetesen menyasszonyomnak címeztem és igyekeztem bemutatni, hogy miről is szól valójában egy hosszú, remélhetőleg életre szóló kapcsolat. Együtt vagyunk ha jól mennek a dolgok és akkor is, ha rosszra fordulnak, segítjük egymást és felemeljük a másikat, nem pedig lehúzzuk.

Az előző kliped, amelyet a karantén alatt forgattatok teljes egészében a szobádban volt felvéve, ami valljuk be, nem igazán mondható ingerdús környezetnek. Az új videót milyen helyszíneken forgattátok?

Az új dal videoklipje Karván és Komáromban forgott, a helységeken belül természetesen több helyszínen. Karván egy régi, hosszú évek óta nem használt épületben és egy búzatábla közepén forgattunk. Komáromban Horváth Attila doktor úr engedelmével a rendelőjében, az Anglia parkban és az Európa udvarban készítettünk felvételeket. Ismét nagyon sokan voltak a segítségemre, külön ki szeretném emelni a tehetséges, táncos lábú gyerkőcöket, Zsidek Sofit és Andruskó Bendegúzt, akiknek a külön koreográfiát Kobza Katalin tanított be, ill. a felnőtt párt, jó barátaimat Hupian Reginát és Farkas Ákost. Ezúton is köszönöm Nektek és mindenkinek, aki segített, hogy ez a videoklip létrejöhessen!

Manapság a korlátozások időszakában az előadók nehéz helyzetbe kerültek az elmaradó koncertek következtében, emellett az ingerszegény mindennapok a kreatív munkafolyamatokra is kedvezőtlen hatással vannak. Természetesen a koncertek elmaradása téged is érint, viszont a kreatív folyamatok terén mintha aktívabb lennél a megszokottnál, hiszen két hónap alatt ez már a második videókliped. Mi ennek az oka?

Öröm az ürömben, hogy mivel a cégnél, ahol polgári állásom van nagyon kevés a munka, így otthon vagyok, tehát sokkal több időm jut a zenéléssel foglalkozni. Több dal is készülőben van, vannak olyanok, amelyekhez még idén lesznek videoklipek és vannak olyanok is, amelyek csak a bizonytalan időn belül megjelenő albumon lesznek majd rajta.

Értesüléseink szerint tavasszal, egy kisebb zenekarral egészült ki a José formáció, mesélnél nekünk a csapatról és a jövőbeli terveitekről?

Ez a legnagyobb dolog jelenleg a „házam táján”, a José LIVE produkció egy élő zenei formáció és nem túl meglepő módon a dalaimat adjuk majd elő élőben, ha egyszer végre beindulnak a koncertek. Nagyon új még nekem ez az élőzenélős dolog, de lassacskán kezdek belejönni, csak sajnos jelenleg billentyűs szűkében vagyunk és mintha úgy tűnne, hogy az összes billentyűst elnyelte a föld a Felvidéken. Nem egyszerű azért egyben tartani egy zenekart így frontemberként, de ez is egy olyan izgalmas aspektusa ennek az egésznek, ami miatt tudok előre menni és legyűrni az akadályokat.

Hol találkozhatunk veled, veletek a közeljövőben?

Most szombaton volt egy szóló fellépésem Kisbéren, a Kisbéri Nyári Zenés Esték rendezvény keretein belül, ezen kívül augusztus 14-én lesz egy fellépésem Kerekegyházán, 22-én Keszegfalván az Impulse All in Music Festival rendezvényen zenélünk majd a zenekarral, ill. 29-én, a XVIII. Magyar Sziget fesztiválon, Ásotthalmon egyedüli hip-hop zenekarként fogunk színpadra lépni.

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb