Egy keddi délelőtt értem utol telefonon az éppen egy somorjai kávézóban ücsörgő Patrikot. A nagymagyari származású sportoló bokszolóként kezdte, és bár a kesztyűt egyelőre letette, az egészséges életmód vonalán maradt. Előre elküldtem a kérdéseket az 54ezer Instagram-követőt felölelő sportembernek, mire jelezte, jobb szeretne rögtönözve reagálni, hiszen úgy hitelesek a gondolatok. És milyen igaza volt.

A címet már korábban adtam, nem is sejtve Patrik reakcióját.

„Egyáltalán nem nevezném magam influencernek. Számtalan felkérést kaptam pl. táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban, aminek eleinte örültem is, ám hamar rájöttem, hogy ez az egész influencerkedés nagyrészt átverés. 

Sokan azt használják, amiért fizetnek nekik. Én viszont mindig az igazságot nézem és már csak olyan termékeket fogadok el promócióra, amit tényleg elismerek, mint pl. az Aqua Angels izlandi gleccservíz.” – ezzel a gondolatmenettel tesszük tisztába a különbséget, melyet a fiatal vállalkozó érez a ráhúzott bélyeggel szemben.

A nagymagyari származású srác 15 évet lebokszolt, ám váltott: személyi edző és táplálkozási tanácsadó vált belőle. „300-350 eurós fizetést tudtam összeszedni a bokszból, amihez napi két edzés+meccsek is kellettek. Ráadásul nem találtam olyan edzőt és szponzort, akik előre vittek volna, így hát irányvonalat változtattam és elindítottam saját vállalkozásom.” Ahogy mesél tevékenységéről, érezhetően komolyan veszi szenvedélyét az egészséges életmód terén. Ha személyre szabott étrend, akkor 70-80 oldalas, szinte kötetet állít össze, ha pedig edzés, reggeltől estig teljesíti a felkéréseket, melyek főként a környékbeliektől érkeznek hozzá. „90%-ban nőket edzek, és persze gyakran kapok reakciókat a szociális hálón keresztül is. Viszont van ebben egy aranyszabályom: flörtölés mehet annyira, amennyire szükséges, de sosem keverem össze a munkát a csajozással. Aki hozzám jön, annak edzenie kell! A barátnőm szerencsére nagyon elfogadó, van egy egyezségünk is: nem igazán osztunk meg kettőnkről képet. Mindezt azért, hogy ne kerüljön ki a magánéletünk, illetve üzleti szempontból is jobb, ha olyan látszatot keltek, mintha szingli lennék. Emellett ha van egy rajongói csoport, akkor válaszolnom kell minden üzenetre, ugyanúgy ha odafutnak hozzám fotózkodni, nem szabad őket ignorálni.”

Így zajlik egy rendhagyó interjú

Öt évvel ezelőtt volt szerencsém először beszélgetni és két, egyetemi promóvideót is forgatni, az akkor még Selye János Egyetemen tanuló bokszolóval. „Ha bárki kérdezi, nekem nagyon bejött a Selye. Egyetlenegy nézeteltérésem volt csak az egyik tanárral, ami miatt végül nem szereztem Mgr. titulust. Egy vizsga alkalmával két oldalt teleírtam a válaszaimmal, a valós életből is hoztam példákat. A tanár meg is dicsért, és elismerte, hogy mindezeket fogom tudni használni később, mégis arra kért, menjek vissza másnap. Mindent tudtam, ami fontos, csak egy bizonyos idézetet nem sikerült elmondanom. Ennek ellenére majd’ 100 kilométert utazzak le újra egy bemagolt válasz miatt? Ne hülyéskedjünk már! Ekkor elgondolkoztam, mi is nekem a fontosabb és inkább a bizniszre koncentráltam. Egyébként pozitív a véleményem a suliról, még ha élsportolóként nem is vettem ki annyira a részem belőle. Sőt, ezt a vizsgaemléket sem negatívumként fogom fel, csak nevetek rajta.”

Pár évvel ezelőtt Patrik még szokatlanabbul mozgott a kamera előtt, mára viszont már elmúlt minden lámpaláza. „Van persze, hogy visszanézve a videót elsőre nem úgy sikerül, ahogy elterveztem, de ez ritka. Ahogy a mostani interjú kapcsán is mondtam, nem szeretek semmire sem felkészülni, inkább spontán vagyok, szerintem úgy hiteles az ember.” Ami a vállalkozást illeti, Patrik terjeszkedne külföldre is főként online területen, hiszen ez a vírushelyzet miatt is előtérbe került. „Jelenleg a munkacsapat kialakításán dolgozom. Videósokkal, fotósokkal már próbálkoztam, de végül jobban megoldottam az etéren való elképzeléseimet egyedül. Minden feladatra magam vagyok, pedig jó lenne, ha a háromnyelvű szöveget például megírná nekem valaki. A tartalmakat mind magam találom ki, a humornak pedig külön helyet tartok fenn.” – ekkor ugyanis felsejlik egy vicces emlék, melyben húgát és annak hajkoronáját használja felmosórongyként. 

„Ez a videó egyébként az RTL klub Made in Karantén című műsorába készült, a feladat annyi volt: kicseszni a családdal. – mondja nevetve. – Egész jó anyagok születtek, ám miután nem engedték, hogy használjam a saját videóimat a saját felületemen is, visszaléptem. Szeretem az ilyen szitukat, nyitott vagyok és örömmel osztom meg a követőimmel is a vicces pillanatokat.”

Patrik elvi kérdések miatt ugyan szemezget a felkérésekből, ám akadt olyan ajánlat is, melyet egyszerűen nem utasíthatott vissza. „A Johny Walker két éve egy egyéves együttműködést ajánlott fel. Sokat gondolkodtam, hisz az átlagember szerint az alkohol és az egészség nem jön össze, pedig szerintem, aki a sportolók közül azt mondja, nincs szüksége néha resetre, az hazudik. Így végül mind az összeg, mind amiatt, hogy a promóció kapcsán olyan helyekre jutottam el, ahova lehet talán soha, nem bántam meg a vállalást.” A Corinthia Hotel luxus közegében világhírű whiskeykóstolón vehetett részt sztárként, olyan hírességekkel mint Lakatos Levente író, vagy egyéb Instagram influencerek. A Forma1 magyar nagydíjára pedig VIP belépőket kapott, így olyan közelségből nézhette a futamot, amely bárki számára egy életre szóló élmény lett volna.

Ha pedig sztárság, még egy érdekesség… A fiatal sportolót felkérték az Éjjel nappal Budapest sorozatában való szereplésre, ám nem érezte magáénak és nem vállalta. Volt viszont egy másik komoly szerződési ajánlat is, amit ugyan a COVID miatt jövőre halasztottak, de lehetséges, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornán láthatjuk jövőre viszont a fiatal sportembert.



Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb